MINISTAR OBRANE BRANI SEBE I VLADU: / 'Ništa nije propalo, Hrvatska nije oštećena. Ova Vlada želi zadržati zrakoplovstvo'

Image
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

'Ova Vlada želi zadržati zrakoplovstvo i to je važno.

2.2.2019.
18:14
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Nakon propalog pokušaja nabave višenamjenskih borbenih zrakolova F-16 Barak od Izraela, Vlada je najavila novi postupak nabave za koji je ministar obrane Damir Krstičević, najporizvaniji za neuspjeh posla s Izarelcima, najavio da će biti "najbolji proces".

Image
MINISTAR KRSTIČEVIĆ: /

'Krenut ćemo u nov proces nabavke borbenog zrakoplova, bit će najbolji'

Image
MINISTAR KRSTIČEVIĆ: /

'Krenut ćemo u nov proces nabavke borbenog zrakoplova, bit će najbolji'

Ovoga puta, kako je najavio premijer Andrej Plenković prilikom posjeta Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u nabavi borbenih aviona bit će veća uloga i drugih resora poput ministarstva vanjskih poslova i ministarstva gospodarstva, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Krstičević se slaže s međuresornim pristupom

S premijerom je u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji bio i ministar Krstičević koji smatra dobrim da se u nabavu uključe svi resori. Upitan je i brine li ga curenje dokumenata oko propale nabave aviona.

"Samo se strpite, kada bude saborska rasprava javnosti ćemo dati sve informacije. Mjesec dana idu informacije i ja podržavam da se to ispita, da vidimo odakle idu te informacije", rekao je Krstičević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nabava borbenih aviona ipak nije najteža stvar

Ponovio je da ne vidi svoju političku odgovornost za propali posao s Izraelom.

"Ništa nije propalo, Hrvatska nije oštećena, radili smo transparentno, ovaa Vlada je vrlo hrabro ušla u taj proces", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usput je ispravio i svoju izjavu od prije nekoliko dana kada je ustvrdio da nema težeg posla od nabave višenamjenskih borbenih aviona. Sada je rekao da je ipak "najteži posao bio biti u ratu i boriti se za svoju državu.

"Ova Vlada želi zadržati zrakoplovstvo i to je važno. Posao nije propao zbog Vlade, ovo je složenija priča koja zahtjeva još više koordinacije i tako ćemo raditi" zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo