HDZ-ov MINISTAR OBJASNIO SVOJ POZDRAV KOJI JE DIGAO PRAŠINU U JAVNOSTI: 'Pa mi smo slobodno društvo, zar ne?'

Image
20.4.2016.
9:41
VOYO logo

Komentirao je i još jednu svoju izjavu "gradimo mostove" za koju je rekao da je izvučena iz konteksta. "Pri tome sam mislio na sastanak ministra Olega Butkovića u Sarajevu na kojem je rečeno da je gradnja Pelješkog mosta neupitna", dodao je Kuščević.

Image
MINISTAR KUŠČEVIĆ NOVINARIMA: /

'Hvaljen Isus' i 'Bog vam dao zdravlja'

Image
MINISTAR KUŠČEVIĆ NOVINARIMA: /

'Hvaljen Isus' i 'Bog vam dao zdravlja'

Kuščević: Most je sastavljen od individualaca kojima treba puno vremena da donesu neku konkretnu odluku

Izrazio je nezadovoljstvo brzinom provođenja reformi, a razloge tome vidi upravo u Mostu za koji kaže da je sastavljen od puno individualaca kojima treba puno vremena da donesu neku konkretnu odluku. Stoga je zaključio da je suradnja s Mostom dobra, ali malo otežana. "S nekim ministrima iz Mosta lakše surađujem, a s nekim teže", istaknuo je. Prema njegovim riječima, eventualno preslagivanje u Vladi ovisit će o saborskoj većini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spajanje katastra i zemljišnih knjiga je glavni cilj

Kao glavni cilj svog ministarstva naveo je spajanje katastra i zemljišnih knjiga što je i jedna od reformskih mjera pripremljenih za Europsku komisiju. "Hrvatska se nalazi u nezavidnoj situaciji zbog nerada prošle vlade", naglasio je Kuščević te dodao da će spajanje ubrzati dobivanje građevinskih dozvola a samim time potaknuti investitore koji žele poslovati u Hrvatskoj.

Rekao je da je proces legalizacije pokrenula HDZ-ova, vlada SDP-a ga je samo nastavila. "Zbog izmjena koje je Milanovićeva vlada unijela u zakon danas imamo zgrade koje su legalizirane a nisu upisane u katastar", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o projektima energetske učinkovitosti, Kuščević je rekao kako se za njih planira iz europskih fondova povući 200 milijuna eura, a država će osigurati još 150. Potpisali smo 12 ugovora za obnovu škola i vrtića. U izradi je program za obnovu stambenih zgrada za koji je osigurano 100 milijuna eura. Dodao je i da o tome moraju educirati građane da prate natječaje i apliciraju za njih.

Također je istaknuo kako treba mijenjati Zakon o javnoj nabavi. Točnije, treba ga pojednostaviti - ne može najjeftinija ponuda biti i najbolja, smatra ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasništvo je svetinja ljudima moramo vratiti što je njihovo

S modelom gradnje POS-ovih stanova se nastavlja iako s nekim izmjenama - na način da će se graditi samo na državnom zemljištu, uvođenjem socijalnog momenta, postavljanjem drugačijih uvjeta dobivanja i korištenja stanova. Najavio je da će Vlada iduće godine krenuti sa zakonom o sufinanciranju stambenih kredita u koji će također biti ugrađena socijalna komponenta i pronatalitetna politika.

Problem zaštićenih najmoprimaca ova Vlada može i mora riješiti, naglasio je Kuščević te dodao da Hrvatska mora plaćati za zlodjela koja je činila komunistička država. "Vlasništvo je svetinja i ljudima moramo vratiti ono što je njihovo", rekao je ministar te dodao da će se svakako voditi računa o socijalnim skupinama koji žive u tim stanovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo