MINISTAR MEDVED: / 'Nije mi bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore, a sad moramo učiniti dodatan napor'

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

'Ono što moramo učiniti dodatni napor jest upravo kroz uspostavu povjerenja odati počast svim civilnim žrtvama', rekao je ministar

5.8.2020.
20:29
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Potpredsjednik Vlade i minsitar branitelja Tomo Medved rekao je u Dnevniku HRT-a kako mu je iznimno drago što je cijela Vlada sudjelovala na obilježavanju obljetnice 'Oluja' u Kninu.

Među njima je bio i potpredsjednik Vlade iz SDSS-a Boris Milošević. "Raduje me da su sve poruke iz Knina upućene hrvatskom narodu bile usmjerene u jednom cilju, a to je optimizam i stvaranje ozračja za perspektivu Hrvatske, a poglavito ono što je dugi niz godina prisutno, a to je povjerenje", kazao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otišao u Grubore'

Medved je rekao da mu nije bilo teško donijeti odluku o odlasku u Grubore, selo u kojem su pojedinci iz hrvatskih postrojbi počinili ratni zločin.

"Ono što moramo učiniti dodatni napor jest upravo kroz uspostavu povjerenja odati počast svim civilnim žrtvama. Civilne žrtve i odavanje počasti njima je civilizacijski doseg i obveza svih nas da damo svoj doprinos kako bi i ti ljudi, koji su možda negdje i zaboravljeni kao žrtve, da naše društvo smogne snage i kroz odavanje počasti svim civilnim žrtvama Domovinskog rata, bez obzira na nacionalnu pripadnost, da pokažemo da je Republika Hrvatska danas kadra uspostaviti takve odnose koji garantiraju perspektivu za mlade naraštaje", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo