DUGOGODIŠNJI PRIJATELJI / Ministar Marić je bio na jahti poduzetnika Blaža Pavičića: 'Obavijestio sam o tome Povjerenstvo'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Pavičić je mladi poduzetnik, vlasnik ili suvlasnik nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki

18.8.2021.
15:00
Tomislav Miletic/PIXSEL
VOYO logo


Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa otvorilo je predmet u slučaju ministra financija Zdravka Marića vezanom uz njegovo ljetovanje na jahti jer je dobilo prijavu protiv ministra, potvrdila je to za RTL.hr Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva.

Ministar Zdravko Marić komentirao je u priopćenju odluku Povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na informaciju iz medija kako Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvara predmet protiv mene, obavijestio sam pisanim putem Povjerenstvo, a ovim putem i javnost kako sam dio svog ljetovanja proveo na plovilu u vlasništvu obitelji mog prijatelja Blaža Pavičića", navodi se u priopćenju ministra.

Image
POTVRĐENO ZA RTL.HR /

Povjerenstvo otvorilo predmet u slučaju ministra Marića i njegovog ljetovanja na jahti: 'Zaprimili smo prijavu'

Image
POTVRĐENO ZA RTL.HR /

Povjerenstvo otvorilo predmet u slučaju ministra Marića i njegovog ljetovanja na jahti: 'Zaprimili smo prijavu'

Kako piše Jutarnji list, Pavičić je mladi poduzetnik, vlasnik ili suvlasnik nekoliko uspješnih obiteljskih tvrtki, te je odlučio je progovoriti za ovaj dnevni list o ljetovanju s ministrom financija zbog kojeg je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pavičić je kazao da su on i ministar Marić dugogodišnji prijatelji koji se druže tijekom cijele godine. S ministrom se, tvrdi, zna četiri-pet godina.

"Kako mi radimo sa svim bankama, bilo je neko druženje s poduzetnicima i na jednoj od tih večera smo se upoznali", kazao je Pavičić. Kazao je i da je ministar s obitelji došao na jahtu u vlasništvu njegove obitelji, a njena se se vrijednost procjenjuje na oko 800.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova, niti obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi", kazao je Pavičić.

Na pitanje Jutarnjeg lista rade li njegove tvrtke s državom, te da pojasni koncesiju koju jedna od njegovih firmi ima u Luci Rijeka, Pavičić je kazao da koncesije spadaju pod Ministarstvo mora, a ne pod ingerenciju ministra Marića, te da opskrbu brodova za koje je potrebna koncesija rade unazad 20-ak godina, dok je ministar još vjerojatno bio na fakultetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo