Na temu pobačaja / Ministar Kujundžić: 'Molitva nikome nije naškodila, ali ne treba moliti u krugu bolnice'

Image

Ministar je komentirao i priziv savjesti rekavši da se to po njemu ne kosi s etičkim kodeksom, te da po njemu ginekolog može odbiti raditi taj dio posla

8.3.2017.
8:20
VOYO logo

"Molitva nikome nije naškodila i u tom smislu neka molitelji mole, neovisno o vjeri, ali slažem se s vama kad je riječ o mjestu molitve da to ne treba biti na svim mjestima kao što su krugovi bolnice ili hodnici. Ako najave molitvu, uvijek se može naći neki prostor. Ravnatelji ih mogu uputiti u bolničke kapelice. Moliti se može na planini i u polju, s Bogom se ne razgovara po lokaciji, veza s Bogom postoji uvijek'', rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić za Večernji list.

Ministar je komentirao još i priziv savjesti u medicini kad je o pobačaju riječ, rekavši da se to po njemu ne kosi s etičkim kodeksom, te da po njemu ginekolog može odbiti raditi taj dio posla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temu novoga zakona o pobačaju, rekao je da po njemu savjetovanje ne treba biti obavezno, jer se restrikcijama ništa ne postiže, već da je dobro ponuditi mogućnost savjetovanja o tome što pobačaj znači u fizičkom i psihičkom smislu, piše Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo