komentirao aferu 'Konzultantica' / Ministar Dobrović o opozivu Karamarka: 'Svi moraju biti odgovorni za svoje postupke'

'Ako se ustanovi da su Karamarkovi postupci nepovezljivi s onim što on sada obnaša, valjda će i sam doći do zaključka', kaže Dobrović

22.5.2016.
12:22
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović (Most) u nedjelju je rekao da je odgovornost vrlo važna stvar i da svi moraju biti odgovorni za svoje postupke komentirajući na upit novinara Mostovu objavu na Facebooku da su aktualna događanja oko prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka prije svega HDZ-ov problem.

Image
'karamarko je hdz-ov problem' /

Most se ogradio od Martinovićeve izjave: 'Nema svetih imena i pojedinaca čija bi pozicija bila važnija od cijele Vlade'

Image
'karamarko je hdz-ov problem' /

Most se ogradio od Martinovićeve izjave: 'Nema svetih imena i pojedinaca čija bi pozicija bila važnija od cijele Vlade'

"Ne bih išao detaljnije. Smatram da je odgovornost vrlo važna stvar. Svi moraju biti odgovorni za svoje postupke. Ako se ustanovi da su postupci gospodina Karamarka nepovezljivi sa onim što on sada obnaša, valjda će i sam doći do zaključka", odgovorio je Dobrović na upit novinara kako komentira Mostovu objavu na Facebooku i kako će se postaviti članovi Mosta prilikom glasovanja u Hrvatskom saboru o SDP-ovu prijedlogu za smjenom Karamarka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Most nezavisnih lista objavio je u subotu na svom Facebooku, vezano za navodni sukob interesa prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, da su aktualna događanja oko Karamarka "prije svega HDZ-ov problem" i da "Most s takvim stvarima uopće nema problema".

Ministra Dobrovića novinari su u nedjelju u zagrebačkom parku Maksimiru, gdje je sudjelovao na obilježavanju Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj, pitali i za njegovo stajalište o pobačaju, s obzirom da su u HSS-u, Mostovom koalicijskom partneru, oko toga podijeljeni. Predsjednik HSS-a Krešo Beljak zabranu pobačaja ocijenio je nazadnom, a europarlamentarka Marijana Petir ističe da je pravo na život temeljno ljudsko pravo te da uvijek treba birati život, jer život nema cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je svjetonazorsko pitanje. Moje je duboko uvjerenje da pobačaj nije poželjna stvar i da se treba boriti da toga bude što manje", poručio je ministar Dobrović, a na pitanje bi li mijenjao zakon, Dobrović je odgovorio da se sada ne bi upuštao u taj odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo