MINISTAR DIPLOMACIJE PREŠIŠAO KUŠČEVIĆA U BOGATSTVU: / Ima čak 11 nekretnina, dva BMW-a, strašno skup sat, milijune na štednji...

Image

S onim što posjeduje, Grlić Radman je svrgnuo s trona bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića koji je slovio kao najbogatiji

21.8.2019.
13:14
VOYO logo

Posljednji od novih ministara u Vladi Andreja Plenkovića, Goran Grlić Radman, predao je stanje imovinske kartice. S onim što posjeduje svrgnuo je s trona bivšeg ministra uprave Lovru Kuščevića koji je slovio kao najbogatiji. I to ga je dobro prešišao. Dakle, novi ministar vanjskih i europskih poslova u imovinskoj kartici ima niz nekretnina, javlja Tportal.

Njegov pokojni otac, Ante Grlić Radman, inače je slovio za jednog od najbogatijih Hrvata pa je Grlić Radman mlađi imao što i za naslijediti. Najskuplje što posjeduje jest kuća s okućnicom smještena u Zagrebu čija je ukupna površina 1866 metara kvadratnih. Kuća vrijedi vrtoglavih devet milijuna i 280 tisuća kuna. Ministar je kuću stekao darovnim ugovorom, a suvlasnik je Radmanova supruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KUŠČEVIĆ 'ISPRAVIO' KARTICU: /

Nabacio još 'kvadrata', ali je smanjio vrijednost kućama; Premijer će zatražiti ostavku?

Image
KUŠČEVIĆ 'ISPRAVIO' KARTICU: /

Nabacio još 'kvadrata', ali je smanjio vrijednost kućama; Premijer će zatražiti ostavku?

Puno nekretnina, dva BMW-a, skupi sat...

Osim kuće, ministar je darovnim ugovorom stekao i stan u Zagrebu od 51 kvadrata koji je vrijedan 954 tisuće kuna. Jedina nekretnina koju nije stekao, nego ju je kupio osobnim kapitalom nalazi se u Zagrebu. Riječ je o stanu veličine 147 kvadrata i vrijednom dva milijuna i 720 tisuća kuna. Radmanova supruga posjeduje stan od 100 kvadrata u Baškoj Vodi vrijedan milijun i pol kuna, a stekla ga je darovnim ugovorom. Ministar je darovnim ugovorom stekao i kuću s okućnicom veličine 1574 kvadrata i vrijednosti od 601 tisuću kuna u Strmcu Stubičkom. U istom mjestu ima i šumu veću od 10 tisuća kvadrata. No, to nije sve jer tamo ima i livadu od 1105 kvadrata u vrijednosti od 8400 kuna, piše Tportal.

Image
Image

03.02.2016., Sibenik - Obrazac imovinske kartice, izvjesce o imovinskom stanju duznosnika. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Vlasnik je i posjeda u Privlaci te trećine kuće s okućnicom u vrijednosti od 766 tisuća kuna, što je stekao darovnim ugovorom. U Privlaci ima i građevinsko zemljište od 1.116 kvadrata u vrijednosti od 298 tisuća kuna. Vlasnik je i trećine stana od 100 kvadrata u Crikvenici koji vrijedi pola milijuna kuna. K tome, vlasnik je dvaju BMW-a. Jedan od njih je model X5 3.0 D iz 2016., vrijedan 380 tisuća kuna, a drugi je 430 XD iz 2017. Oba vozila kupio je vlastitim sredstvima. Među pokretninama, u Radmanovoj imovinskoj kartici našao se i sat IWC vrijedan 30 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuščević 'težio' 9 milijuna kuna, a Grlić Radman 28,5 milijuna

Grlić Radman je bespredmetno najbogatiji ministar u Plenkovićevoj Vladi. Ukupna vrijednost njegove imovine i imovine njegove supruge iznosi oko 28,5 milijuna kuna. Do sada je to bio Lovro Kuščević, bivši ministar uprave sa svojim nekretninama s Brača u iznosu od devet milijuna kuna.

Među bogatijim ministrima su još i ministar obrane Damir Krstičević (6,7 milijuna kuna) te ministar financija Zdravko Marić (3,7 milijuna kuna). No, trenutačno nijedna imovina trenutačnih ministara nije niti do koljena onome što posjeduje Grlić Radman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike