MINISTAR ĆORIĆ: / 'Ako ova kriza potraje, javni sektor će se morati solidarizirati s privatnim. Dugoročni bi to mogli i dužnosnici'

Image
Foto: Pixsell

'Razmišlja se o smanjenju dijela parafiskalnih nameta i oslobađanja od plaćanja parafiskalnih nameta u narednom periodu'

30.3.2020.
20:53
Pixsell
VOYO logo

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić u Dnevniku N1 televizije govorio je o novim mjerama za pomoć gospodarstvu koje Vlada planira za idući mjesec.

"Travanjski paket učinit će poslovanje poduzetnika lišeno bilo kakvih upitnika. Osigurat će likvidnost i anticipirati učinke krize na domaće gospodarstvo dugoročnije", rekao je Ćorić i dodao da će o mjerama moći govoriti konkretnije kada Plenković predstavi mjere iz travanjskog paketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio kritičarima

"Što se tiče očekivanja, za razliku od svih društvenih komentatora, odgovornost za mjere snosi Vlada i one moraju biti dobro promišljene i adresirati probleme poduzetnika za budućnost. Poduzetnici su već sada imali odgodu plaćanja na određena davanja", kazao je Ćorić.

Ako kriza potraje, javni sektor morat će se solidarizirati s privatnim, kazao je ministar. "O ovoj krizi promišljamo kao krizi koja se kreira i sa stranje ponude i sa strane potražnje. Vlada radi na namirivanju likvidnosti, kako bi se recesija manje osjetila. U kratkom roku ne treba razmišljati o rezovima, no to treba adresirati u travanjskom paketu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Svi se moraju solidarizirati'

Ako kriza bude trajala duže, svi ćemo se morati solidarizirati s privatnim sektorom koji je sada najviše pogođen krizom.

Ako aspekti krize, odnosno rezultati krize, budu dugoročniji - svi segmenti društva trebaju se solidarizirati s onima koji su najpogođeniji krizom, pa tako i državni dužnosnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razmišlja se o smanjenju dijela parafiskalnih nameta i oslobađanja od plaćanja parafiskalnih nameta u narednom periodu", rekao je Ćorić.

Vlada razmišlja i o aktivaciji državne imovne, no prodaja pojedinih poduzeća još nije na stolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu pratite OVDJE.

Image
U RH NOVIH 77 ZARAŽENIH: /

U Splitsko-dalmatinskoj od jutros 10 novih slučajeva; Capak otkrio dokad bi mogle trajati mjere

Image
U RH NOVIH 77 ZARAŽENIH: /

U Splitsko-dalmatinskoj od jutros 10 novih slučajeva; Capak otkrio dokad bi mogle trajati mjere

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo