Sporna selidba /

Ekskluzivno, imamo dokument: ministar Cappelli ipak planirao preseljenje Ministarstva turizma

Image
Foto: Robert Anic/Patrik Macek/PIXSELL

Za ovu tvrdnju imamo i dokaze u vidu dokumenta s dnevnim redom

25.5.2017.
11:30
Robert Anic/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Usred političke krize ministar turizma Gari Cappelli želi preseliti Ministarstvo turizma i Hrvatsku turističku zajednicu u eksluzivne prostore na Marulićevom trgu u centru Zagreba. U više od 4.000 kvadrata trebalo bi se smjestiti oko 150 djelatnika ove dvije institucije.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Cappelli: 'Nema seljenja iako prostori nisu dobri jer smo razbacani na tri lokacije'

Cappelli je, kako doznaje RTL, prošli tjedan uputio zahtjev Ministarstvu državne imovine i ministru Goranu Mariću da mu odobri preseljenje iz "Kockice" u kojoj Ministarstvo egzistira 12 godina i za to plaća nula kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako RTL doznaje od dobro obaviještenog izvora, današnja izjava ministra Cappellija kako "nema seljenja, iako aktualni prostori nisu dobri jer smo razbacani na tri lokacije" nije točna. Za ovu tvrdnju imamo i dokaze u vidu dokumenta koji smo dobili od našeg izvora.

A u tom dokumentu od 18. svibnja jasno piše da je pod točkom 13. Razno, dnevnog reda sjednice Vijeća, druga točka usmena informacija ministra članovima Vijeća o preseljenju u novi prostor. Poziv je, naglašavamo, poslan 18. svibnja na mailove svih članova Vijeća, a nadopuna je išla 23. svibnja i u nadopuni je ta informacija, samo pod rednim brojem 14. Razno. Dakle, iz toga je vidljivo da ministar ne govori istinu kada kaže da od preseljenja nema ništa.

Image
Foto: Vijesti.hr

Cilj ministra je, doznajemo, da HTZ iznajmi svoje aktualne prostorije i da na taj način plaćaju zajednički prostor na Marulićevom trgu. Inače, kako nam govore naši sugovornici, prostor na Marulićevom trgu je ekskluzivno uređen, sav prostor je u mramoru i ornamentima. Prema našem izvoru, državu bi taj prostor koštao oko 11 eura za kvadrat, odnosno 44 tisuće eura mjesečno!? Kao što smo naglasili na početku teksta, u taj bi se prostor, ukupne površine oko 4.000 kvadrata preselilo oko 150 djelatnika Ministarstva i HTZ-a što bi značilo da bi svatko radio u oko 26 kvadrata...

Inače, ministarstvo turizma i HTZ nikada u 25 godina od osnivanja nisu bili u istim prostorima. HTZ je samostalna institucija koja je 2000. godine kupila svoj prostor u centru grada u Importanne galleriji. Znači, u 17 godina se promijenilo 6 ministara i nikome nije smetalo što je Ministarstvo turizma u Kockici, a HTZ u centru grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo