BUTKOVIĆ MIČE ŠEFA HAKOM-A: / 'Troši, ne sluša i ponaša se kao država u državi. Dosta je!'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunić

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković naumio je smijeniti predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) zbog neprimjerenog ponašanja.

3.1.2017.
8:28
PIXSELL, Marko Lukunić
VOYO logo

Ministrovi bliski suradnici za 24 sata su kazali kako se Lučić ponaša "kao država u državi" i "kao da je predsjednik SAD-a, a ne državne agencije" te da je resorni ministar predložio njegovu prijevremenu smjenu, ali i njegovog zamjenika Marijana Bolarića te člana vijeća HAKOM-a Domagoja Jurjevića.

Butković u šest točaka 'razapeo' Lučića

HAKOM je od ranije na meti kritika zbog velike rastrošnosti. 24 sata pišu kako je ministar Butković poslao Uredu premijera Andreja Plenkovića dopis u kojem upozorava na Lučićev "sasvim neprimjereni način komunikacije" te da je s Vijećem HAKOM-a "teško surađivati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar je premijeru u šest točaka pobrojio Lučićeve 'grijehe'. Primjerice, da je Vijeće HAKOM-a četiri mjeseca odbijalo poslušati Ministarstvo i izmijeniti statut kako bi se mogao provesti program Vlade za pristup širokopojasnom internetu.

Nadalje navodi da je Lučić "neprimjereno i neutemeljeno pisao požurnice premijeru" da se usvoji njihov program rada HAKOM-a iako mu je ministarstvo jasno reklo da prvo mora izmijeniti statut. Butković navodi i da je Lučić zatrpavao ministarstvo nizom zaključaka kojim traži da se njegovu kritičaru i članu Vijeća Zdravku Jukiću onemogući samostalno istupanje. Na kraju, navodi se da je davao "ničim dokazane optužbe i insinuacije na račun nadležnih državnih službenika i traženje pisanih isprika" te imao "druge oblike neprimjerene i neutemeljene prepiske s ministarstvom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LJUTITI POTROŠAČI: /

'HAKOM štiti teleoperatere koji varaju na internetu i drugim uslugama'

Image
LJUTITI POTROŠAČI: /

'HAKOM štiti teleoperatere koji varaju na internetu i drugim uslugama'

Image
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ministar Oleg Butković

Unajmili prostore za 12 milijuna kuna

HAKOM-u, agenciji koja obavlja nadzor nad 13 milijardi kuna vrijednim telekomunikacijskim, poštanskim i željezničkim tržištem, otprije se spočitava da ima sjedište u prostorima unajmljenima za 12 milijuna kuna, ali i druge primjere neprimjerene rastrošnosti. 24 sata podsjećaju da su nedavno otkrili kako su u HAKOM-u uoči Božića naručili kravate i rupce za 86.000 kuna, i to nakon što je ministar Butković naredio štednju. Također, HAKOM je zabranio rad sindikatima, a pravomoćno je kažnjen zbog otkrivanja zdravstvenih podataka jedne svoje djelatnice.

"Da se pita ministra i njegove suradnike, odmah bi bio smijenjen, ali konačnu odluku donosi Sabor", kaže jedan sugovornik iz resornog ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I član Vijeća HAKOM-a Zdravko Jukić poslao je opsežno pismo premijeru Plenkoviću u kojem ga upozorava da Lučić "kontinuirano narušava ugled HAKOM-a" te iznio niz stručnih zamjerki na rad Vijeća koje onemogućava povlačenje novca za razvoj širokopojasnog interneta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo