MILOŠEVIĆ (SDSS) ZADOVOLJAN ZAJEDNIČKOM KOMEMORACIJOM U JASENOVCU: / 'Ne odustajemo od borbe protiv revizionizma'

Image
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell

Istaknuo je kako je ta gesta učinjena u dobroj vjeri, ali ne znači "odustajanje od borbe protiv povijesnog revizionzma i negacije zločina

22.4.2020.
12:06
Davorin Višnjić/Pixsell
VOYO logo

SDSS-ov saborski zastupnik Boris Milošević izrazio je u srijedu zadovoljstvo što se ove godine u Jasenovcu, nakon nekoliko odvojenih komemoracija, održava jedinstvena komemoracija u spomen na žrtve ustaškog logora.

"Ovogodišnja obljetnica značajna je jer će predstavnici naroda žrtava biti zajedno s cijelim državnim vrhom nakon nekoliko godina odvojenih komemoracija”, kazao je Milošević iznoseći u Saboru stajalište SDSS-ova kluba zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je kako je ta gesta učinjena u dobroj vjeri, ali ne znači "odustajanje od borbe protiv povijesnog revizionzma i negacije zločina”.

Image
DRŽAVNI VRH ZAJEDNO ODAO POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA: /

Milanović, Plenković i Jandroković položili vijenac podno 'Kamenog cvijeta'

Image
DRŽAVNI VRH ZAJEDNO ODAO POČAST ŽRTVAMA JASENOVCA: /

Milanović, Plenković i Jandroković položili vijenac podno 'Kamenog cvijeta'

Zekanović: 'HRT i RTS danas prikazuju isti film. Zgodna slučajnost'

Hrvoje Zekanović je u ime Kluba Hrvatskih suverenista zgodnom koincidencijom ocijenio što će na današnji dan, obljetnicu proboja zatočenika iz jasenovačkog logora, i na Hrvatskoj radioteleviziji i Radio televiziji Srbije biti prikazan isti film - "Dnevnik Diane Budisavljević”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, riječ je o višestruko nagrađivanoj ekranizaciji istinite priče o Diani Budisavljević, zagrebačkoj humanitarki koja je organizirala akciju spašavanja i zbrinjavanja srpske djece iz ustaških logora tijekom režima NDH.

"Hoće li za koji mjesec kad budemo obilježavali vukovarsku ili bleiburšku tragediju biti na programu Radio televizije Srbije film 'Glavu dole ruke na leđa'”, upitao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o dokumentarnom filmu koji prikazuje dramatične trenutke zarobljavanja, odvođenja, zlostavljanja i ubijanja hrvatskih branitelja i civila iz Vukovara u srpskim koncentracijskim logorima.

'Potrebno saznati pravu istinu o Jasenovcu'

Zekanović ističe kako je potrebno saznati punu pravu istinu o Jasenovcu, ali i kako bi volio da svi sudionici koji sudjeluju na komemoraciji počnu imati ispravan stav i o Škabrnji, Vukovaru ili Bleiburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emil Daus (Klub zastupnika IDS-a, PGS -ai RI-a) skrenuo je pažnju na istarsko selo Mlini nadomak Buzeta, u kojem su odlukom slovenske Vlade nasred sela postavljena velika vrata koja bi trebala predstavljati državnu granicu, odvajajući selo na dva dijela.

To je, inaglašava izazvalo revolt i ogorčenje tamošnjih stanovnika s obje strane granice, pa je pozvao je ministarstva unutarnjih i vanjskih poslova da reagiraju te na humaniji i operativniji način organiziraju režim granice na takvim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u Istri ne pristajemo na to, to nije naš način života, nije naš suživot i poštovanje drugog i drugačijeg”, istaknuo je Daus.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo