30 GODINA OD UBOJSTVA /

Milošević na komemoraciji na Sljemenu za RTL otkrio: Lani sam bio prvi član Vlade koji je došao, ne bi isključio premijera

Obitelj Zec likvidirali su prije 30 godina na Sljemenu. Potpredsjednik Vlade Boris Milošević rekao da bi mjesto komemoracije trebalo primjereno urediti

7.12.2021.
19:32
VOYO logo

Večeras se na Sljemenu održala komemoracija u povodu 30-te godišnjice svirepog ubojstva zagrebačke obitelji Zec. Mihajlo, Marija i njihova kći, 12-godišnja Aleksandra Zec, te su noći ubijeni, a ubojice nikada nisu kažnjeni iako su nakon ubojstva svi uhićeni te su zločin priznali.

Komemoraciju su organizirali Antifašistička liga Hrvatske i Srpsko narodno vijeće, a prvi put im se pridružio zagrebački gradonačelnik koji je potvrdio da će Aleksandra Zec dobiti ulicu u Zagrebu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gradska skupština odlučuje o tome i mi ćemo razgovarati s partnerima. Ovaj čin dolaska jasan je znak s naše strane da nećemo dozvoliti da padnu u zaborav ovakvi događaji i to je zalog za bolju budućnost Zagreba", izjavio je gradonačelnik Tomašević. 

Naš reporter razgovarao je s Borisom Miloševićem (SDSS), potpredsjednikom Vlade koji je također bio na komemoraciji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihovi životi ne mogu se vratiti. Prije desetak godina tadašnja predsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je preživjele članove obitelji Zec i tadašnja Vlada Ive Sanadera isplatila je određenu odštetu obitelji, ako se uopće mogu isplatiti izgubljeni ljudski životi. Na nama je da danas dostojanstveno komemoriramo njihove žrtve i da se oni ne zaborave, da mladim generacijama pošaljemo poruku da gradimo društvo jednakosti, tolerancije, bez diskriminacije", rekao je Milošević i dodao da bi mjesto komemoriranja, stratište na kojem su likvidirali obitelj Zec, trebalo urediti kako bi ono postalo primjereno za komemoraciju. 

Image

(RTL)

Na pitanje, treba li ubuduće na komemoraciju dolaziti i sam predsjednik Vlade, Milošević je odgovorio:

"Lani sam bio prvi član Vlade koji je došao na komemoraciji, ove godine prvi put je tu i gradonačelnik Zagreba i to je jako važno jer su Aleksandra i njena obitelj Zec bili Zagrepčani. Ona je bila dijete Zagreba. Ne bih isključio (mogućnost op.a) da će u narednim komemoracijama doći i premijer". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je kako je i lani isticao da bi na dostojanstven način trebalo obilježiti žrtvu Aleksandre, urediti stratište gdje je likvidirana, a možda i dodijeliti joj ulicu koja će nositi njeno ime.

"To je na Gradskoj skupštini", rekao je Milošević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ubojice i dalje žive na slobodi, iako su svoj zločin i njegove detalje priznali. 

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo