Milo hoće Mlađu za savetnika

Da li će Dinkić otići u Crnu Goru da se bavi politikom?

1.10.2013.
13:04
VOYO logo

Mlađan Dinkić uskoro bi trebalo da postane novi savetnik Mila Đukanovića. Vlada Crne Gore veoma je zainteresovana da angažuje doskorašnjeg srpskog ministra finansija i privrede kao svog specijalnog savetnika za investicije, pišu Press i Alo.

Nekoliko preliminarnih razgovora o ovoj saradnji već je obavljeno, a u narednim danima Dinkić će imati finalne razgovore sa najvišim zvaničnicima Vlade Crne Gore o mogućem angažmanu i on je veoma blizu toga da ovaj posao prihvati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinkića su za ovu prestižnu funkciju preporučili brojni čvrsti kontakti koje ima sa vodećim ličnostima sa međunarodne finansijske scene, ali i njegovo iskustvo u dovođenju investitora u Srbiju.

- Vlada Crne Gore ponudila je nedavno Dinkiću ovu poziciju, imajući u vidu pre svega njegovo iskustvo u privlačenju velikih investitora u Srbiju. Podsetiću vas samo da se među njima izdvajaju "Fijat", "Boš", "Kontinental", "Mercedes", "Etihad", "Jura", "Gorenje", "Benetoni"... Istovremeno, poznato je da je Dinkić na osnovnu svog višegodišnjeg iskustva stekao čvrste veze u brojnim svetskim centrima poput Nemačke, Italije, Rusije, Kine, Azerbejdžana, kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima - navodi sagovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema nejgovim rečima, na listi Dinkićevih referenci nalazi se i njegovo lično poznanstvo sa vodećim ličnostima najsnažnijih međunarodnih institucija.

- Dinkić ima odlične kontakte u Svetskoj banci, Evropskoj investicionoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj, velikim investicionim fondovima... Sve je to kumovalo da dobije ponudu Vlade Crne Gore. Preliminarni razgovori već su obavljeni, a sredinom nedelje doći će i do finalnog sastanka, posle koga će definitivno biti poznato da li će Dinkić prihvatiti ovu poslovnu ponudu - kaže sagovornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredinom januara objavili da je bivši srpski ministar finansija u tom periodu boravio u Abu Dabiju u isto vreme kad i Milo Đukaković.

Da je Mlađan Dinkić i posle razrešenja sa mesta ministra finansija i privrede i dalje ostao „u igri“, svedoči i činjenica da ga je Vlada Srbije krajem avgusta imenovala za zamenika Komisije za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, na čijem je čelu vicepremijer Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Wikipedia

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo