MILANOVIĆEVA IDEJA NIJE NOVA / Šef Hrvatskog generalskog zbora: 'Središnja proslava Oluje ostaje u Kninu, ali mi imamo prijedlog...'

Image
Foto: Pixsell/Patrik Macek

I ove godine krenule su polemike o tome gdje bi se središnja proslava Oluje trebala održati

9.6.2021.
14:26
Pixsell/Patrik Macek
VOYO logo

Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskoj generalskog zbora, gostujući na N1 komentirao je gdje bi se trebala održavati središnja proslava vojno-redarstvene akcije Oluja. Rekao je da ideja predsjednika Republike Zorana Milanovića i nije baš nova i da je već bilo par pokušaja da se preseli centralna proslava Oluje.

"Jučer smo imali sastanak (Generalski zbor, op.a.) i to gotovo u punom sastavu. Svi su zauzeli jedinstven stav da proslava i dalje ostaje u Kninu jer je to već uhodano i jer je u svijesti naroda Knin jedan simbol. Zauzeli smo stvar da bi to i dalje ostalo u Kninu, ali predlažemo da se osnuje jedno međuresorno povjerenstvo i da se definiraju možda još neka mjesta na kojima bi bila državna razina provođenja proslave i da bi se ujednačili protokoli kod polaganja vijenaca i sjedenja", rekao je Miljavac za N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GENERALSKI ZBOR KONTRA MILANOVIĆU /

'Jedinstvenog smo stava da ove godine i ubuduće proslava Oluje bude u Kninu'

Image
GENERALSKI ZBOR KONTRA MILANOVIĆU /

'Jedinstvenog smo stava da ove godine i ubuduće proslava Oluje bude u Kninu'

Žele međuresorno povjerenstvo za proslavu

"Protokole treba ujednačiti. Ako gledate sve te proslave vojnih obljetnica od Amerike, Francuske i Rusije, kad je proslava oružanih snaga, obično generali koji su sudjelovali imaju prioritet. Dogodi se da jednostavno ako zakasnite nemate stolicu i mi bi htjeli da se to definira. Još nitko nije reagirao na prijedlog Generalskog zbora da se osnuje međuresorno povjerenstvo.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/6ef31d56-c91e-11eb-8315-1eb09e6cdab5/original

To bi trebali odlučiti predsjednik Republike i predsjednik Vlade. S obzirom na to da im nisu neki odnosi, sumnjam da će netko popustiti, pozvati i doći na tu razinu. Mi smo uvijek spremni, nismo zadrti. Trebalo bi se to staviti u neki protokol i da se zna tko, gdje i što", kazao je Miljevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za N1 je kratko komentirao i presudu Ratku Mladiću. "Ako ste slušali presudu, njega osuđuju i za genocid. Što dosad nije bilo u prvom planu. Tu su postrojbe koje su bile pod njegovim zapovijedanjem i koje su mogle prekinuti takve zločine. To što je dobio je doživotno, ali u konačnici jedino što bi bila neka satisfakcija da se netko iz Srbije ispriča za sve što se dogodilo, ali to je teško", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo