Milinović želi biti šef HDZ-a, ruši Hebranga pa Kosor?

Hebrang je navodno već u problemima zbog kredita Hrvatske poštanske banke, jer je njihovim kreditima kupljena vikendica koju je naknadno otkupio.

25.5.2010.
13:44
VOYO logo

Od izvora bliskih HDZ-u doznaje se da Darko Milinović ima ambiciju preuzeti HDZ i nametnuti se kao lider desnog konzervativnog krila te stranke, a da će ona izaći na vidjelo ako na sljedećim parlamentarnim izborima HDZ izgubi, piše Nacional.

Ako se to dogodi, šanse Jadranke Kosor da ostane na čelu stranke procjenjuju se slabima, a ako bi se najveći Milinovićev protivnik Andrija Hebrang povukao iz aktivne politike, u stranci bi najsnažniji utjecaj zadržali Vladimir Šeks i Darko Milinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hebrangu će prisjesti HPB?

Milinović je Hebrangov utjecaj počeo smanjivati još prije godinu dana, kada je ušao u sukob s "Hebrangovim" Većeslavom Bergmanom smijenivši ga s mjesta šefa Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a ovih bi tjedana taj proces trebao doživjeti vrhunac nakon što se provede organizacijska reforma zagrebačkih bolnica, piše list.

Navodno će Milinović maknuti Željka Vidasa s položaja ravnatelja Kliničke bolnice Merkur i Željka Reinera, ravnatelja bolnice na Rebru, a njih se smatra bliskima Hebrangu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši HDZ-ov ministar zdravstva navodno se dovodi u vezu s kriminalom u Hrvatskoj poštanskoj banci koju pretresa Uskok. Naime, Hebrangovo ime spominje se u iskazu jednog svjedoka kojega su istražitelji Uskoka saslušali 13. travnja 2010.

Tog svjedoka istražitelji su pozvali na razgovor zato što je u mjestu Ždrelcu na otoku Pašmanu htio prodati svoju vikendicu liječniku Goranu Jurakoviću za 700.000 eura, a on ju je plaćao preko tvrtke u Španjolskoj, sumnja se, novcem kredita od Hrvatske poštanske banke, navodi list. Na kraju je tu vikendicu, iako bespravno sagrađenu, za 1,4 milijuna kuna kupio Hebrang, koji je u prijateljskim odnosima s Jurakovićem i prodavateljem vikendice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003160116006 arti-201004170022006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo