Milinović je odličan tip, ali se to ne vidi

7.9.2011.
13:54
VOYO logo

Pobjegne li u susjednu nam državu zbog sumnji za povlačenje novca iz crnog fonda HDZ-a ili provjere imovine, ili mu nakon izglednog poraza HDZ-a dodija politika, Darko Milinović poslovnu sreću bi svakako trebao potražiti u Međugorju. Njegova izjava kako je Hrvatska izašla iz krize, ali građani to ne vide trebala bi biti navedena kao citat ispod naslova CV-a u njegovoj molbi za posao glasnogovornika navodnog svetišta.

"Gospa je tute, samo je ne vidite", rekao je jednom prilikom Goran Bare o fenomenu s juga Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinović se s tim sigurno slaže, i to bez ironijskog odmaka, jer razumije vjeru. Ono što taj čovjek govori zahtijeva od čovjeka povjerenje kalibra vidjelice Vicke. Ili makar lobotomiju plus sljepilo pored zdravih očiju.

Ne čitajte, vjerujte Milinoviću

Primjer prvi neka bude lanjska konferencija za novinare, kad je doveo svećenika da demantira tvrdnje kako je uzimao pare zamračene iz javnih poduzeća. Pokazao je tad kako vjera spašava sve one koji ne znaju čitati priopćenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radilo se o priopćenju USKOK-a u kojemu demantiraju da je informacija o njegovom imenu na crnoj platnoj listi HDZ-a procurila od njih. Koliko USKOK mrzi da se otvoreno kaže da oni puštaju informacije u javnost, dokazala je zamjenica šefa USKOK-a Nataša Đurović u furioznom nastupu u Hrvatskoj uživo ovoga tjedna. Da USKOK krši zakon puštanjem spinova u medije? Ma ne, sigurno je netko drugi pričao o slučaju. To što te informacije nikada ne idu u prilog nekome od osumnjičenih, nego isključivo idu u smjeru krojenja optužnica po mjeri Vlade i USKOK-a, to je privatna stvar anonimnih informatora i čista slučajnost.

No, vratimo se na Mesiju. Milinović je spomenuto priopćenje predstavio ovako:

"Prije svega, evo, možda prije pet minuta, dobio sam i reagiranje USKOK-a, koji kaže: 'Objavljivanjem neistinitih podataka pogrešno se informira javnost, a jednako tako se nanosi šteta USKOK-u za koji se u javnosti stvara pogrešan dojam da iz njega 'cure informacije'."

Zna engleski

Ova osakaćena poruka istražnih organa trebala je uvjeriti javnost da državni organi demantiraju tvrdnje o njegovom grebanju za novac izvučenom iz javnih poduzeća, kao što ga je Državno odvjetništvo odriješilo navoda Fatime Skule, ili kako je svojevremeno javno odriješilo Jadranku Kosor grijeha upadanja u stan na koji nema pravo, pa i Vladimira Šeksa znanja o ratnim zločinima u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idemo dalje. Milinovićev životopis. U njemu lijepo piše da govori engleski. Svatko tko ga je čuo kako se koristi tim znanjem, poslao bi ga na instrukcije Jadranki Kosor.

Zna kako Bog razmišlja

No, tek kad zađemo u njegov resor, dolazimo do momenta gdje je Milinović bliže Bogu nego ikad. Toliko blizu da zapravo vidite kako Bog progovara iz njega. To je, naravno, umjetna oplodnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možete ženu tako hormonski stimulirati da dobijete do tri jajne stanice. S istom terapijom jedan se mjesec može dobiti 15 stanica, idući put jedna ili nijedna. Država me ovakvim zakonom stavlja u poziciju Boga jer ja moram odlučiti koju ću od šest, sedam ili deset stanica ostaviti da se dijeli, a ja ne znam njihov potencijal. Ne možete reći radit ćemo samo s tri stanice, pa nisu to čavli", kaže tamo neki Alfred Kniewald, embriolog.

On je u suradnji sa svojom suprugom, majstoricom reprodukcijske medicine Tatjanom bez seksa napravio više od tisuću djece, a ne tvrdi za sebe da je anđeo Gabrijel. Naprotiv, kaže da i dalje, kad izvadi jajašca iz žene bolnim postupkom, koji podrazumijeva probijanje trbušne opne i trganje jajnih stanica s jajnika, nije dovoljno prosvijećen da pogledom kroz mikroskop vidi koja je od tih jajnih stanica dovoljno snažna i ispravna da iz nje jednog dana izraste dijete.

Preferira smrzavanje embrija koji su nakupina stanica od 46 kromosoma, za razliku od jajnih stanica koje su prilično ranjive sa svoja 23.

No, Darko Milinović zna da Bog vodi računa o svakom embriju koji se začne i da ga odmah broji kao novog čovjeka. Nema veze što iz toga proizlazi da Bog ne radi dobro vlastiti posao, jer 50 do 60 svih embrija u normalnom okruženju završava kao biokemijska trudnoća, odnosno spontani pobačaj u prvih par mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je objavio milost prema oboljelima od raka i težim slučajevima neplodnosti, dopuštajući im oplodnju više od tri jajne stanice, Milinović je opet bio božanski samouvjeren. Gegao se i gestikulirao poput klauna ispitujući gdje su konvoji neplodnih roditelja koji odlaze u inozemstvo na umjetnu oplodnju.

Drugim riječima, i tu je sjednicu Vlade iskoristio za sprdanje s ljudima koji mu ne vjeruju da ne muči ljude bez ikakvog razloga, odnosno jednog jedinog – kako bi se dodvorio Crkvi, monopolistu za tumačenje Boga na ovim prostorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemu očito nije jasno da dok god je on takav kakav jest i na tako odgovornoj funkciji u ovoj državi, ateizam ljudi u Hrvatskoj ne može biti poljuljan.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo