UPOZORENJE SZO-A / Milijuni djece u pandemiji nisu primila redovna cjepiva! Kaić: 'Situacija u Hrvatskoj nije dramatična'

S pravom se boji Svjetska zdravstvena organizacija da bi mogla biti sada epidemija ovih najzaraznijih bolesti protiv kojih se cijepi, kaže Kaić

15.7.2021.
18:54
VOYO logo

Čak 23 milijuna djece diljem svijeta zbog pandemije koronavirusa propustila su redovna cijepljenja protiv primjerice tetanusa, ospica, hripavca i difterije.

Svjetska zdravstvena organizacija upozorava da ćemo ako se stvari ne poprave jednu pandemiju zamijeniti drugom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj problem najizraženiji je u siromašnim dijelovima svijeta. Procijepljenost djece redovitim cjepivima u Hrvatskoj i dalje je na 90 posto, mali pad je vidljiv, ali Bernard Kaić upozorava stanje nije alarmantno.

"Po svemu sudeći, izgleda da jesu nešto manji obuhvati cijepni i u predškolskoj i školskoj dobi, ali nije to sad dramatično. S pravom se boji Svjetska zdravstvena organizacija da bi mogla biti sada epidemija ovih najzaraznijih bolesti protiv kojih se cijepi. Neće tetanus, difterija, ali ospice ili hripavac bi se mogli razmahati", kazao je  voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti HZJZ-a Bernard Kaić.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo