kaos u splitu / Milijun i 643.000 besplatnih obroka u školama su Split koštale registrirane gradske nekretnine!

U Splitu vlada kaos, grad je izgubio milijune kuna zbog nemara oko imovine, nema ni registar svojih kvadrata

26.10.2022.
19:30
VOYO logo

Milijun i 643 tisuće toplih besplatnih obroka moglo se poslužiti djeci u školama. Možda se moglo, da se naplatilo gotovo 54 milijuna kuna potraživanja prema korisnicima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Splita.

"Što vam dolazi do toga da su djeca mogla besplatano cijelu godinu dobivat tople obroke da se bivše vlasti nisu ponašale tako kako jesu prema naplati dugovanju, ja bi rekla na neki način bacile kroz prozor te tople obroke", rekla je savjetnica Grada Splita, Maja Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veći dio tog novca je izgubljen, ali gradske vlasti odlučile su neplatišama uskratiti daljnje korištenje gradske imovine.

"Temeljem ovih saznanja mi smo odlučili jedan prostor na Bačvicama koji nije bio plaćen na vrijeme preuzeti i upravo smo u procesu preuzimanja prostora i njega ćemo dodijeliti za Krizni centar za žrtve nasilja", rekao je zamjenik gradonačelnika Splita, Antonio Kuzmanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U popisu gradske imovine nisu brojni poslovni prostori na tržnicama i u ribarnici. Grad Split ima u vlasništvu i kuću u Varoši, ali za to se nije ni znalo dok se nije počeo raditi popis gradske imovine. Nered je iznenadio Maju Đerek, ali nije građane Splita.

Image
nema registra, cjenika... /

Maja Đerek o gradskoj imovini u Splitu: 'Stanje je gore nego što se mislilo, šteta je višemilijunska!'

Image
nema registra, cjenika... /

Maja Đerek o gradskoj imovini u Splitu: 'Stanje je gore nego što se mislilo, šteta je višemilijunska!'

"Masu je tih poslovnih prostora za koje se ne zna kome pripadaju, zašto pripadaju. Ne zna se čija je zemlja, ovaj plaća gradu najam, na kraju nije gradsko. Ovo je ilegalno tako da to ništa nije riješeno. To bi trebalo napravit i riješiti", rekao je Splićanin Mirza Ibrahimović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkriveno je i 5 tisuća čestica, koje nisu zavedene pa njihovo korištenje nije ni naplaćeno.

"Najnevjerojatnije je to da grad Split nikad ni jedno zemljište nije vodio u registru, ne samo to nego nije postajo ni cjenik po kojem se korištenje tog zemljišta naplaćivalo", rekla je Đerek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I baš zbog toga što cjenika nije bi bilo, ne zna se ni ukupna šteta. Hoće li zbog nebrige oko gradske imovine i bačenih milijuna - posla imati i policija, znat će se kad se završi cijeli postupak popisivanja gradske imovine. A to će, kako kažu u Banovini, zbog zatečenog nereda još potrajati...

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo