MILETIĆ OTKRIO CILJA LI IDS I NA MINISTARSKA MJESTA: / 'Konzervativni, nacionalistički smjer kojim Hrvatska ide treba mijenjati'

Image

Iako je predsjednik IDS-a, on sam se neće naći na izbornoj listi

7.6.2020.
19:35
VOYO logo

Boris Miletić, predsjednik IDS-a za RTL Danas otkrio je što je njegova stranka tražila od SDP-a te ciljaju li na neki resor u slučaju da Restart koalicija pobijedi na izborima. Osnovni uvjet bio je, ističe, da Istra ostane samostalna regija.

Image
IDS NA IZBORE IPAK IDE S KOALICIJOM RESTART; Prihvatili su njihove uvjete: /

'Imamo realnu šansu sastaviti vladu'

Image
IDS NA IZBORE IPAK IDE S KOALICIJOM RESTART; Prihvatili su njihove uvjete: /

'Imamo realnu šansu sastaviti vladu'

'Došlo je vrijeme za progresivnu Vladu'

"Drago mi je što je SDP prihvatio uvjete i smatramo da prije svega ovaj jedan konzervativni, nacionalistički smjer kojim Hrvatska ide treba mijenjati i da je došlo vrijeme za jednu progresivnu Vladu", rekao je Miletić na početku. Dodaje kako se zalažu za decentralizaciju jer ovakav sustav smatraju neučinkovitim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše stajalište je samostalnost Istre kao regije. Ona po svim svojim karakteristikama zalsužuje biti smaostalna regija. Želimo decentralizaciju jer je ovaj sustav potrošen. Zamislimo si što bi bilo s pandemijom da nismo imali ovlasti i kao regija nastupili prvi, bili preteča svega što je Nacionalni stožer radio kasnije. Naravno, sve uspješnosti želimo preslikati na ostatak zemlje", rekao je Miletić.

'Istrijani se nikada nisu plašili posla'

Iako je predsjednik stranke, on sam se neće kandidirati jer je "IDS uvijek promovirao mlada lica, davao šanse novim ljudima“, kaže te dodaje kako je njemu kao gradonačelniku Pule nakon epidemije i krize mjesto u Puli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O eventualnim ministarskim foteljama za sada ne želi previše govoriti.

"Mi smo sad razgovarali kako napraviti zajedničku listu, koristiti tu sinergiju i stvoriti čim veći broj madnata lijevoliberlanog centra. Cilj je ostvariti parlamentarnu većinu, a mislim da je to realno moguće. A nakon toga, Istrijani se nikad nisu plašili posla. Preuzeti jedan dio odgovornosti za ono što znamo, apsolutno da", odgovorio je Miletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo