gost rtl direkta / Miletić: 'Ključevi spasa Uljanika i brodogradnje su u rukama Vlade RH!'

'IDS se nikada nije miješao u poslovanje Uljanika'

27.8.2018.
22:41
VOYO logo

Da, evo i danas i svih ovih dana radnici su ogorčeno provjedovali protiv gradske i županijske vlasti u Puli i Istri gdje je na vlasti IDS koji je pak odgovornost prebacio na Vladu na što mu je pak replicirao istarski HDZ u kojem kažu da je IDS-u malo kriva Uprava, malo Vlada pa nek se odluče tko je kriv.

U HDZ-u naime smatraju da je krivac isključivo Uprava a da vrh IDS-a šuruje sa sindikatima kako bi prosvjede iz Pule prebacili u Zagreb, a s prosvjedima naravno i odgovornost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slučaj Uljanik: Tko je kriv za propast i zašto je kao partner prihvaćen Končar koji neće uložiti ni lipe?

Gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a Boris Miletić bio je gost RTL Direkta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako tumačite ovu izjavu iz HDZ-a da je vama u interesu preseliti prosvjede u Zagreb kako biste sa sebe skinuli odgovornost? 

Još prije više mjeseci je bilo jasno da postoje dva koraka - jedan je kratkoročni a to znači osigurati sredstva, a drugi je puno bitniji restrukturiranje i dugoročni opstanak brodogradnje. Jedini instrument za rješenje ima Vlada RH. Jedino je moguće naći rješenje u ministarstvu gospodarstva, ministarstvu financija i Vladi RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar gospodarstva: 'Država ne može i ne smije isplaćivati plaću radnicima Uljanik grupe'

Zašto bi Vlada spašavala privatno poduzeće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi ne tražimo neki poseban tretman. Apsolutno ništa što druga brodogradilišta nisu usvojila ili druge kompanije u Hrvatskoj. Najveći pojedinačni vlasnik Uljanika je država, s 25 posto. Sva brodogradilišta su sanirana državnim novcem. Osim Uljanika.

Ali, Uljanik je tada dobro poslovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zato jer je bilo poduzeće bez poteškoća. Zar ovi radnici ne zaslužuju da im se pruži šansa? Uljanik i hrvatska brodogradilišta imaju šansu. Ključevi budućnosti Uljanika su u državnim rukama.

Je li Danko Končar došao na vaše, IDS-ovo lobiranje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsolutno ne. IDS se nikada nije miješao u poslovanje Uljanika. Nema nikakve sprege između IDS-a i kako su članovi uprave i svi vodeći kadrovi iz IDS-a. 

Teško je ne povezati Jakovčića, Končara i IDS...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog toga i tih špekulacija sam tražio od Jakovčića da se makne.

Postoje neke spekulacije o atraktivnom turističkom zemljištu koje Uljanik ima. Je li to opcija da se poslovanjem od tog zemljišta sanira poslovanje Uljanika?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Područje Uljanika je pod državnom koncesijom, država je dala koncesiju Uljaniku. Tamo se mogu raditi jedino brodogradilišni poslovi.

I što ako se ništa ne promijeni nakon ove isplate plaće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih 16 dana smo puno puta čuli da ima rješenja. Ja ću vjerovati kad to vidim. Ključevi spasa Uljanika i brodogradnje su u rukama Vlade RH!

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo