'Čak je i u Madridu jeftinije' / Milena iz Španjolske iznenađena u Dubrovniku: 'Platila sam 12 eura jednu čašicu s tri kuglice'

Image
Foto: Karla Kolunđija/Dubrovački dnevnik

Matthias iz Njemačke smatra da je sladoled skup, ali zbog velikih vrućina svejedno će ga kupiti

1.9.2023.
7:34
Karla Kolunđija/Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Sladoled. Glavna tema na Stradunu. Unutar dubrovačkih zidina otvara se sve više sladoledarnica, a zbog velikih vrućina nije problem pričekati u redu za osvježenje. Dubrovački dnevnik obišao je sladoledarnice u gradu i provjerio kakve su im cijene, ima li popusta za domaće i što o cijenama sladoleda misle Dubrovčani i turisti.

Dubrovnik ima ukupno 12 sladoledarnica. Najniža cijena kuglice sladoleda je jedan euro za domaće kupce, dok najskuplja košta četiri eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažu turisti?

Anna iz Švedske smatra da cijena sladoleda nije visoka, tim više što je Dubrovnik poznata turistička destinacija.

"Ja i muž smo platili svaki sladoled s dvije kuglice sedam eura. Smatram da je to normalna cijena za turističko mjesto. Izdvojila bih čak i 10 eura za sladoled u ovakvom gradu, ali treba biti baš dobar", kaže Anna za Dubrovački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Milena iz Španjolske, s druge strane, cijenom je iznenađena.

"Bila sam jako iznenađena, platila sam 12 eura za jednu čašicu s tri kuglice sladoleda, što mislim da je skupo. Po mom mišljenju, cijena sladoleda bi se trebala kretati između dva i tri eura. Čak su i u Madridu niže cijene", zaključila je Milena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frank iz Njemačke kaže da je sladoled platio 2,50 eura, što je skupo u usporedbi s Berlinom.

"Tamo je prosječna cijena 1,50 euro. Ovo je najviše što bih ikada dao za kuglicu sladoleda i moram priznati da je jako dobar", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matthias, također iz Njemačke, smatra da je sladoled skup, ali zbog velikih vrućina svejedno će ga kupiti.

"Platio sam pet eura za dvije kugle sladoleda. Mislim da je to skupo, jer inače je u Njemačkoj cijena u prosjeku jedan euro po kuglici. Ali smo jučer platili četiri eura za samo jednu kuglicu i to je najviše što bismo izdvojili za sladoled samo zato što je prevruće“, kazao je Matthias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubrovački dnevnik

S njim se pak ne slaže Iina-Kaisa iz Finske.

"Dvije kugle sladoleda sam platila pet eura, mislim kako je to super cijena. Inače u Finskoj jednu kuglu platim toliko!", poručuje zadovoljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brigette iz Nizozemske tvrdi da je platila pet eura za jednu kuglicu sladoleda u Dubrovniku, ali je bila dosta velika.

"Mislim da to jest skupo, ali je sladoled dobar pa vrijedi dati toliko. Najviše što bih dala za sladoled je 10 eura ako je stvarno dobar", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Safet iz Bosne i Hercegovine kaže da je kuglicu sladoleda platio 2,80 eura.

"Mislim da to nije skupo, a skoro da smo dobili duplu kuglicu, najviše bih dao četiri eura za jednu takvu kuglicu", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednost onima koji nude pola-pola

Domaći kupci uživaju popust u više sladoledarnica pa većina zna gdje otići po osvježenje.

"Platila sam sladoled jedan euro, po cijeni za domaće i prezadovoljna sam, mislim da je odlična cijena, to je jeftinije i od Snjeguljice!", kazala je Anita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijenama za domaće zadovoljna je i Željka.

"Zadnji put, kad sam jela sladoled, platila sam 1,50 euro i mislim da je to za domaće skroz normalno, s obzirom na porast cijena svega ostaloga u gradu. Iskreno, najviše što bih dala je tri eura za jednu kuglu, ali mora baš biti vrhunski sladoled!", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njen kolega Antun nije zadovoljan cijenom, jer kako kaže naišao je na jednu sladoledarnicu koja ne nudi popust za domaće.

"Ja sam platio 3,50 eura jednu kuglu sladoleda i jako sam nezadovoljan time. To je kuglica sladoleda koja se rastopi u pet koraka, nakon toga ne dam više od 1,50 euro za jednu kuglicu i prednost imaju oni koji nude pola-pola!", zaključio je Antun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mara smatra da sladoled u Dubrovniku nije skup.

"Zadnji put kada sam uzimala bila je 1,50 eura i bio je jako dobar sladoled. S obzirom na cijelu situaciju ne mislim da je puno, mislim da je to sasvim ok cijena. Ako znam da je negdje sladoled napravljen 'po domaće' dala bih i tri eura, ali ne više od toga", izjavila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sladoledarnice imaju istaknute cijene na vidljivom mjestu, samo ih treba pažljivo pročitati. Ako popust za domaće nije istaknut, valja pitati ljubazno osoblje. Neke sladoledarnice nude čak i kušanje sladoleda, a ima i onih gdje se preljev može dobiti besplatno.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo