MILE KEKIN: / 'Iznenadi me kad vidim da se osobe za koje nisam znao da imaju koherentna i artikulirana uvjerenja bace u politiku'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Nakon što je godinama pjevao o politici, Mile Kekin se našao na listi koalicije Možemo te ističe da mu je namjera pomoći političkoj opciji kojoj vjeruje i koju prati godinama

3.7.2020.
7:12
Screenshot: RTL
VOYO logo

Nikad prije na izbornim listama nije bilo toliko pjevača. Gotovo svaka stranka na listama ima nekoga tko je žario i palio na pozornicama. No, Mile Kekin, kandidat koalicije Možemo!, usko je vezan za politiku. Naime, brojne pjesme njegova Hladnog piva su upravo politički i socijalno angažirane. Sada je došao red i da se sam angažira i, kako kaže, pomogne političkoj opciji kojoj vjeruje i koju prati godinama, još od vremena prosvjeda u Varšavskoj.

"Ušao sam da pomogem na vidljivosti, da svojim poznatim licem pridonesem", rekao je Kekin u razgovoru za RTL. Dodao je da će razgovarati sa svojom suprugom, također kandidatkinjom, u slučaju da uđe u Sabor te prepusti svoje preferencijalne glasove Radi Borić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILE KEKIN ULAZI U POLITIKU: /

Dobio je mjesto na listi za 7. izbornu jedinicu: 'Ova stranka se dokazala'

Image
MILE KEKIN ULAZI U POLITIKU: /

Dobio je mjesto na listi za 7. izbornu jedinicu: 'Ova stranka se dokazala'

Ne želi desnicu na vlasti

"Zec je još daleko u šumi. Vidim da rastemo, nadam se da ćemo iznenaditi momke u desnom kutu", rekao je novopečeni političar i dodao da prema trenutačnoj situaciji ne ulaze u izvršnu vlast, ali će napraviti sve da spriječe desnu vlast u Hrvatskoj. Prokomentirao je i moguću koaliciju s Davorom Bernardićem i njegovom Restart koalicijom.

"Ako je najbolja opcija, mi smo tu. To ćemo vidjeti, mi ćemo sve raditi da ne dođe desna vlast. Ideja da će na ključne pozicije doći ljudi koji bi ženama branili pobačaj i sve ono što su izjavljivali tijekom kampanje je malo zabrinjavajuće u 2020.", poručio je Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, najprije trebaju riješiti situaciju u svojoj koaliciji. Naime, neki smatraju da je bilo pogrešno koalirati s Katarinom Peović iz Radničke fronte.

"Koalicija s Radničkom frontom je odlučena većinom glasova koalicije Možemo. Mi smo se dokazali u Gradskoj skupštini u zadnje tri godine da smo čvršći i od mnogih tradicionalnih brakova, a kamoli ovakvih prenesenih Facebook mišljenja. Mi smo čvrsti, skupa izlazimo na izbore i planiramo veliki party u nedjelju", rekao je Kekin dodajući da se radi o pojedinačnom mišljenju jednog člana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gubitak povjerenja

Pjevač je zabrinut jer se izbori događaju u jeku epidemije koronavirusa. Smatra da će građani izgubiti povjerenje u Nacionalni stožer civilne zaštite za koji tvrdi da je ipak puno toga dobrog napravio. Ne odbacuje mogućnost da bi netko od aktera na izborima, nezadovoljan rezultatom, mogao posegnuti za pravnim sredstvima kako bi osporio rezultate izbora.

Brine ga što se izbori održavaju u doba korone jer misli da će građani prije svega izgubiti povjerenje u Stožer koji je, kako kaže, puno toga dobro napravio. "Mi smo kao građani vjerovali njihovim mjerama, ali ove zadnje su vrlo konfuzne. Vidimo u Županji veliki korona party, otvorene su granice s BiH i Srbijom. Imamo situaciju da je starijima u domovima onemogućeno glasanje, to definitivno stavlja veliki upitnik na regularnost izbora", smatra Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ušao u politiku 'čista srca'

Uz bračni par Raspudić, Mile i njegova supruga Ivana, također čine bračni par koji se zajedničkim snagama bacio u politiku. "Mi smo u poziciji da smo oboje na istoj listi, ja 14., ona 11. u sedmoj izbornoj jedinici koja obuhvaća i moje Gajnice, po tome se vidi da ne lovimo nikakve saborske mandate, osim eventualno preferencijalnim putem. Mi smo čistih srca ušli u to, vjerujemo u te ljude koje poznajem desetak godina, opravdali su moje povjerenje", rekao je Kekin i osvrnuo se na svoje kolege pjevače u politici: "Ne postoji nikakva visoka škola za političare, svatko tko želi - može. Mene uvijek iznenadi kad vidim osobe za koje nisam znao da imaju ikakva politička uvjerenja, a kamoli koherentna i artikulirana, da se bace u politiku".

Na pitanje Tuđman ili Tito, rekao je kako je na strani antifašizma: "Iako u jednu ruku obojica, ali gledajući unazad Tito je ostavio veći trag u svjetskoj povijesti", zaključio je Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://net.hr/video/politika-kao-obiteljski-posao-nakon-bracnog-para-raspudic-mile-kekin-i-supruga-usli-u-politiku/

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo