'POKUŠAO GA JE SMIJENITI, PA MU SE DAN KASNIJE ISPRIČAVAO': / Novi šef SDP-a proživljava pravu noćnu moru

Image

Čini se da Davor Bernardić ima ozbiljnih problema u svojoj stranci. Neki ga SDP-ovci i dalje ne vole i ne podržavaju, a oni koji su ga podržavali, sada mu sve više okreću leđa.

5.3.2017.
11:04
VOYO logo

Taj se SDP-ovac slaže s Peđom Grbinom koji je na sastanku Kluba SDP-a u petak Bernardiću pred svima rekao da ne zna donositi odluke i da je doveo stranku u probleme.

Image
B /

URNI SASTANAK U SDP-u: Milanovićevci kritizirali Bernardića, Grbin mu poručio: 'Ti ne znaš donositi odluke'

Image
B /

URNI SASTANAK U SDP-u: Milanovićevci kritizirali Bernardića, Grbin mu poručio: 'Ti ne znaš donositi odluke'

U Klubu zastupnika SDP-a i dalje dominiraju Milanovićevi ljudi. Bernardiću to znatno otežava upravljanje strankom, osim ako ih ne uspije pridobiti za sebe, ali to nije izgledno jer u petak nije uspio nametnuti svoja kadrovska rješenja, a suočio se i s brojnim kritikama koje su najviše iznosili Peđa Grbin i Milanka Opačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanovićevci Beri zamjeraju odugovlačenje

Oni SDP-ovci koji još podržavaju Zorana Milanovića Bernardiću zamjeraju što uoči nadolazećih lokalnih izbora još nije odlučio o suradnji s HNS-om na nacionalnoj razini, a nema odluke za Zagreb. Također smatraju da unedogled proteže kadrovska preslagivanja u stranci.

'Da je kadrovske promjene na kojima sada zapinje proveo u prosincu, pa čak i u siječnju, nitko ne bi rekao ni slova. Sve bi mu prošlo jer bi se smatralo da novi predsjednik stranke želi voditi SDP sa svojim ljudima. Tada mu se ne bi postavljala nikakva pitanja. Ali ako u ožujku želi maknuti Igora Dragovana s čela saborskog Odbora za obranu, onda svi pitaju zašto. A Bero nema obrazloženja', rekao je izvor iz SDP-a za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plan za micanje Dragovana nije uspio

Formalni je povod promjene kadrova na vodećim funkcijama stranke zahtjev HSS-a za čelnim mjestom u jednom od odbora iz kvote oporbe. Bernardić je tako planirao maknuti Igora Dragovana s čela Odbora za obranu i na njegovo mjesto staviti Franka Vidovića. Dragovana bi tako stavio na čelo Odbora za predstavke i pritužbe, umjesto Zdravka Ronka. Dragovanu se to, naravno, nije svidjelo. Rekao je da neće otići na mjesto Ronka, a ako Bernardić to želi, može ga maknuti iz Odbora za obranu. Bernardić je tako preko noći odustao od svog plana i Dragovanu se dan poslije ispričao.

Odbor za obranu želio je voditi Vidović kako bi mogao često biti u medijima, sastati se s predsjednicom i ministrom obrane. Očekivao je da mu Bernardić da to mjesto jer mu je znatno pomogao na unutarstranačkim izborima, kaže izvor. Vidović pak kaže da ništa nije htio na silu, ali čini se da je ipak bio razočaran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema plan kako uvesti svoje ljude u Sabor

SDP-ovac kaže da je iduća na redu Melita Mulić, a slijedi Karolina Leaković te da Bernardić u Sabor želi dovesti Alena Preleca, ali nema plan kako to učiniti.

'On ne može donijeti ni jednu odluku pa ćemo imati zastupnika manje, i još dobiti manje sredstava', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić tako želi što više svojih ljudi uvesti u Sabor, ali istovremeno ne zna kako se riješiti Milanovićevih ljudi. Nagađa se i da bi Mirando Mrsić mogao biti SDP-ov kandidat za zamjenika Anke Mrak Taritaš na izborima za gradonačelnika Zagreba. Ipak, i taj bi plan mogao imati problema jer se bivši ministar ne želi kandidirati na lokalnim izborima. To su opovrgnuli i iz stožera Anke Mrak Taritaš.

'SDP-u pada rejting, nismo se pripremili za lokalne izbore i Bero se boji da ga nakon kraha na izborima Zvonimir Mršić ne zamijeni na čelu SDP-a. Zato bi ga silom negdje angažirao, samo da ga anulira', smatra izvor iz stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo