'POSTAVITE VISOKE CILJEVE' / Milanović poručio Vukovarcima: 'Izvucite svaki euro iz Europske unije i budite surovi prema korupciji'

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

'Kritike koje ponekad upućujemo vladajućima neka ne shvate kao nešto loše već kao pozitivne jer smo svi u službi stvaranja uvjeta za bolji život svih građana Vukovara', poručio je Penava.

3.5.2023.
15:58
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Svečanom sjednicom vukovarskog Gradskog vijeća, kojoj je nazočan bio i predsjednik Republike Zoran Milanović, u Vukovaru je obilježen Dan grada gdje je bilo riječi daljnjim ulaganjima, a Milanović je poručio Vukovarcima da si postave visoke ciljeve.

"Postavite si visoke ciljeve i pokušajte izvući svaki euro iz Europske unije", poručio je Vukovarcima predsjednik Zoran Milanović na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, čestitajući im Dan grada i blagdan nebeskih zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradskim vlastima je poručio i da budu surovi prema bilo kojem obliku korupcije te da više nikada ne bude potrebe da se kaže "Pomozite Vukovaru".

"Nadam se i da će politika i ovdje više poprimiti regionalne tonove i da ćete napredovati", poručio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Naglasio je da je cilj hrvatske obrane u Domovinskom ratu bio stvaranje nacionalne države i dodao: "Sve ovo drugo su samo dodaci prehrani, manje ili više energetski, vitaminski, probiotski, slabiji ili bolji, da bi ono bazično, a to je hrvatska država, bilo jače".

Penava: Kritike koje ponekad upućujemo vlastima neka shvate kao pozitivne

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio je da je u Vukovaru učinjeno puno dobrih stvari u suradnji s nacionalnom i županijskom razinom na čemu je zahvalio sadašnjoj, kao i prethodnim hrvatskim Vladama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kritike koje im ponekad upućujemo neka ne shvate kao nešto loše već kao pozitivne jer smo svi u službi stvaranja uvjeta za bolji život svih građana Vukovara", poručio je.

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ustvrdivši da tema nije primjerena za Dan grada, ali ju on, u kontekstu jučerašnjeg obilježavanja 32. obljetnice ubojstva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne policije u Borovu Selu 1991., mora spomenuti, dotaknuo se pozdrava ZDS i HOS-a rekavši kako su oni postali tema za hrvatsku izvršnu i sudbenu vlast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije tema JNA i crvena zvijezda pod kojom su činjeni zločini, nego 'Za dom spremni' i HOS", kazao je rekavši kako je to tema za razmišljanje.

Trajan zalog hrvatske opstojnosti

U ime predsjednika Hrvatskog sabora, Dan grada Vukovarcima je čestitao saborski zastupnik Nikola Mažar rekavši da je današnji Vukovar, satkan na žrtvi hrvatskih branitelja, trajan zalog hrvatske opstojnosti i očuvanja nacionalnog identiteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ime predsjednika Vlade, državni tajnik Zvonko Milas rekao je da su najvažniji koraci za Vukovar učinjeni prije 30 i koju godinu dok je ovo što se danas događa samo nadogradnja "koja ima smisla i koju radimo svi zajedno".

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Govorili su i predsjednik Gradskog vijeća Željko Sabo i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković, a održan je i prigodni kulturni program, te prikazan dokumentarni film o učinjenom u Vukovaru u proteklih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i upaljene svijeće, a u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova služena je sveta misa.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo