PREDSJEDNIK SAVJETUJE / Milanović: 'Treba se boriti za svaki euro iz EU, to je naš novac. Treba biti proračunat i sebičan'

Image
Foto: Emica Elvedji/Pixsell

Kazao je i kako oni koji vode državne poslove moraju uvijek i prije svega imati samo hrvatske interese

23.6.2022.
21:27
Emica Elvedji/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik RH Zoran Milanović poručio je u četvrtak na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Petrijanca da se treba boriti za svaki euro iz EU fondova "jer je to naš novac", a Petrijance je pozvao da i dalje budu strogi i organizirani "jer ne žive od rente nego od teškog rada".

„Borite se za svaki euro. Svaki euro koji ne iskoristimo je bačen euro jer to je jedino što postoji u EU, posebno danas kada smo već skoro deset godina članica“, rekao predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju povodom Dana Općine i blagdana Svetog Petra i Pavla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je dužnost svih onih koji su u prilici da taj novac uzimaju. "To je naš novac, nitko se zbog toga ne treba zahvaljivati nego treba sebe prekoriti ako u tome ne budemo dovoljno agilni. Dakle, borite se za svaki euro", istaknuo je.

Image
ŽESTOKO ZBOG STATUSA BiH /

Milanović u elementu: 'Pozivam i HDZ-ovce da se umiju malo. Ja se moram sramotiti. Čije smo mi budale? Za koga Plenković radi?'

Image
ŽESTOKO ZBOG STATUSA BiH /

Milanović u elementu: 'Pozivam i HDZ-ovce da se umiju malo. Ja se moram sramotiti. Čije smo mi budale? Za koga Plenković radi?'

'Treba biti proračunat i sebičan'

Istaknuo je i da je Hrvatska u devet godina iz fondova EU povukla 45 milijardi kuna više nego što je uplatila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako oni koji vode državne poslove moraju uvijek i prije svega imati samo hrvatske interese te da 'u vođenju poslova države treba biti proračunat i sebičan'.

Kazao je kako sebičnost u vođenju posla ne znači pakost, zluradost, pokvarenost, nego orijentaciju na sebe i na svoje interese kada su u pitanju novac, zaštita okoliša, čistoća prostora u kojem živimo, odnosi sa susjedima, prava i sudbina hrvatskog naroda u susjednim državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„To je prije svega BiH jer oni tamo nisu pali s kruške jer žive već tisuću godina. Naša je dužnost, ne da tamo uredujemo oružjem, nego da budemo pravedni i strogi prema nekima koji krše pravila. To su naši poslovi”, poručio je Milanović.

Načelnik Posavec: Općina potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom

Općinski načelnik Željko Posavec naglasio je da je iznimno ponosan na sve ostvareno u proteklih godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Puno smo ulagali u aglomeraciju, projekt vrijedan 37 milijuna kuna i mislim da je to najveći infrastrukturni projekt koji je Općina Petrijanec imala. Napravljeno je 750 kućnih priključaka i projekt je došao do finalne faze”, kazao je Posavec te dodao da nakon tri godine može reći da je općina potpuno opremljena komunalnom infrastrukturom.

Posavec je naglasio i da je najveće ulaganje Općine Petrijanec ulaganje u energetsku obnovu kulturnog dobra, zgrade stare škole izgrađene 1868. godine, a projekt je vrijedan četiri milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina se dobro razvija

Uime Varaždinske županije sjednici je nazočio predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić  koji je naglasio da ta općina ima kontinuitet i stabilnost te da se zato dobro razvija. Dodao je da će Varaždinska županija stati iza svakog kvalitetnog projekta, kao što su to činili dosad.

Među uzvanicima je bila i potpredsjednica SDP-a, saborska zastupnica Sabina Glasovac koja je istaknula da je Općina Petrijanec primjer kako nisu svi u politici isti i kako se može upravljati na odgovoran, transparentan i pošten način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo