PUCAO IZ SVIH ORUŽJA / Milanović se ukazao u Krapini, a kad je stao pred novinare krenuo je šou: 'Ne znamo ime, kao da se radi o fosni, o gredi na skeli'

Image
Foto: Screenshot RTL

Milanović je u svom stilu komentira goruće teme

21.4.2023.
13:03
Screenshot RTL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom Dana Krapinsko-zagorske županije u Krapini, a nakon toga stao je pred pripadnike sedme sile.

Image
PREMIJER OTPUSTIO KOČNICE /

Plenković uzvratio udarac, Milanović mu ovo sigurno neće prešutjeti: 'To je sve repertoar divljaštva, vulgarnosti, primitivizma'

Image
PREMIJER OTPUSTIO KOČNICE /

Plenković uzvratio udarac, Milanović mu ovo sigurno neće prešutjeti: 'To je sve repertoar divljaštva, vulgarnosti, primitivizma'

“Imaju ogromnu moć, nikakvu kontrolu, mogu hapsiti ministre na aktualnoj dužnosti, prema tome, ta cijela priča je grozna, a najjezivija mi je prema jednom vozaču kojem ime ne znamo. Vidjeli smo da ništa nije zgriješio", rekao je o ostavci ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znamo ime, kao da se radi o fosni, o gredi na skeli”, dodaje Milanović. “Kad bi odustali od progona tog nesretnika, ostala bi osobna vendeta Plenkovićeve političke akvizicije prema šefici USKOK-a čiju je ostavku njezina šefica već tražila, da bi prije pola godine Marušić bila jedina kandidatkinja za šeficu USKOK-a. Onda nam DORH prvi dan laže, nije prvi put.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijena ljudske sudbine je nikakva. Vozač, Jozef K, sad će strepiti od disciplinskog progona”, navodi i kaže da su u pitanju osobni obračuni. Potom je nekoliko riječi posvetio Zlati Hrvoj-Šipek, glavnoj državnoj odvjetnici.

“Glavna državna autolimarka obilazi premijera i razgovara o materijalnim pitanjima i problemima s kojima se suočava DORH. Voze se u autima koje im je dala SOA koja to popravlja iz svog fonda”, poručio je i opet se osvrnuo na vozača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje je sindikat tu?

"Apeliram da se o tome počne izvještavati. Imamo čovjeka čija je koža razapeta na bubanj, a ne znamo mu ni ime. On bi sad trebao disciplinski odgovarati. Ovog čovjeka, kojem ni ime ne znamo, kaznio je sud, a sad će ga kazniti i Malenica. Gdje je sindikat tu? U dobroj vjeri ovo prozivam, za sve buduće slučajeve. Država je mizeran, grozan gospodar u ovom slučaju. Oni sad ne mogu odustati od progona ovog nesretnika", kazao je.

Premijer rekao kako glavna državna odvjetnica mora sve objasniti javnosti što je Milanović oštro kritizirao kako je loše to napravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Htjeli su to riješiti, ali kako su traljavi i nespretni nisu znali kako, da su bar barabe pa bi znali odraditi. Izlazi u handžar mediji članak u kojem se navode svi ovi kvaziargumenti i to je novinarstvo. Pucaš na šeficu USKOK-a. Ali ima nas koji vjerujemo da postoje slobodni mediji koji neće napisati gluposti", rekao je.

Andreja Plenkovića nije zaboravio. Evo što kaže o njegovu sastanku s Hrvoj-Šipek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ja moram pucati istim kalibrom'

"O čemu imaš razgovarati s državnim odvjetnikom, koje su to teme? Vidjeli smo da razgovaraju i nasamo, kako izgledaju ti razgovori? Ja te vrste razgovora nisam vodio", kazao je.

Nakon što je u četvrtak prozvao Vladu zbog Izvješća o obrani ministar obrane Mario Banožić je poručio da tu nije bilo friziranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Je li se do dolaska Plenkovića ovako razgovaralo, je li netko nekom rekao da lažeš? Dolaskom gojenca to se mijenja. Ja na to upozoravam, ne možeš ljudima tako posto govoriti lažeš jednim seljačkim vokabularom. Ja moram pucati istim kalibrom. To lažeš je došlo s AP-om. Na dan kad pokušavaju prevariti hrvatsku javnost, kad to šalju bez mišljenja predsjednika, ovako si ga dobio. Lažeš zašto nisi poslao na očitovanje, ovako kako te gledam vidim da si neinteligentni ulični lopovi. Ovo su ulični lopovi, džepari. Mišljenje ne obvezuje. Sadržaj je bitan, a u njemu su obmane, laži", rekao je Milanović i nastavio o Banožiću.

"On je obični ulični lopov, ali ja sam vrhovni zapovjednik, ljudi su mene izabrali, njega nitko nikad nije izabrao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je da točno definira što je lažno u izvješću, no nije htio konkretno govoriti, nego je napomenuo kako ulaženje u raspravu s Banožićem "nije njegova razina".

Pitali su ga zašto je čekao da tek jučer razgovara o stanju na zalihama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Morao sam početi javno govoriti zbog ovog zadnjeg stadija rata. Oprostite, dajte mi neki savjet kada se to radi, izdao sam priopćenje o tome na dan kada se o tome govori u Saboru", rekao je predsjednik.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo