Milanović SDP-ovcima: 'Hodajte uspravno, idite među ljude'

"Nismo zaboravili stranku“, rekao je šef SDP-a i premijer Zoran Milanović na stranačkoj konvenciji u subotu u Zagrebu. "Ne volimo populizam, plitke emocije iza kojih slijedi bijes.

22.2.2014.
11:19
VOYO logo

Ključna riječ onog što čini Vladu i stvara uvjete za rast je povjerenje, navodi šef Vlade i objašnjava da nema ugovora i jamstva koja će te zaštititi kad stvari krenu nizbrdo. "Stekli smo ga, stičemo ga i ne smijemo ga ničime dovesti u pitanje. Promjene koje se događaju su ključne".

Pojašnjavajući zašto je povjerenje ključno, ukazao je na one koji se različito ponašaju na vlasti, a sasvim suprotno u oporbi, a s takvima nema naprijed, jasan je Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Borite se za povjerenje građana'

"SDP je srce dobrih promjena, zaključio je. Hodajte uspravno, radite stvari iz uvjerenja, borite za povjerenje građana", sugerirao je stranačkim kolegama.

SDP-ovci imaju posebnu odgovornost, smatra Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se na industriju i podsjetio na proizvodnju vlakova. Sve što može dati dodanu vrijednost, stimulirat će se kroz izvoznu banku, poruka je šefa Vlade.

Osvrnuo se i na predstojeće izbore za EP i najavio pobjedu. "Važno je da budemo najjača lista. Idite među ljude, vratite ono što smo možda malo izgubili - srce dobrih promjena"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić: Najbolja Vlada do sada

Okupljenima se obratila i HNS-ovka Vesna Pusić kazavši: "Nismo iste stranke, ali kad se nešto dogovorimo to i provodimo. Koalicijske vlade nisu lake za političare, ali su puno bolje za građane. Smatram da je ovo najuspješnija vlada koju je Hrvatska do sada imala, jer iza ove Vlade neće ostati ništa ispod tepiha. Što vidite to je istina. Trpanje ispod tepiha dovelo je ovu zemlju u poteškoće. Potemkinova sela i nezdravi temelji doveli su nas ovu tešku situaciju, a to iza ove Vlade neće ostati. Ostat će jasni rezultati koji se mogu vidjeti i još jasnije će se sutra vidjeti i temeljem toga nas ocijeniti".

Sanirani naslijeđeni dugovi, smanjena nelikvidnost, smanjenja lista poreznih dužnika, uvedena fiskalizacija, neisplata plaća postala je kazneno djelo, niži PDV u turizmu, rezultati su Kukuriku vlade u dvije godine istaknuti na 6. tematsko izvještajnoj konvenciji SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linić: Glupost je pitati gdje sam sjeo

Na Konvenciji SDP-a ministar financija zauzeo je zadnji red. Upalo je to novinarima u oči, pa su potražili pojašnjenja. Glupost, ljutio se Slavko Linić koji je zadovoljan prezentacijom njegovih mjera.

"Za mene je to neprihvatljivo pitanje. Sjeo sam tu jer sam došao među zadnjima. Za vas je to zanimljivo, za mene je to glupost. Izvanredna prezentacija, vidi se da su mladi i poletni", komentirao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manje je važno tko je govorio, važni su prezentirani rezultati, poruka je ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine.

"Izuzetno poštujem kolegu Slavka. Ne bih komentirao", kaže Jakovina koji na pitanje je li mu nedostajao u prvim redovima, poručuje da mu Slavko uvijek 'fali'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrta i poduzetništva Gordan Maras poručio je da je prisutan na Konvenciji na kojoj se govorilo o redu, radu i rastu, da bi se objasnilo što je postignuto i što će se raditi u naredne dvije godine. "Zbog građana, zbog stranke i članova sam tu, a ne da objašnjavam tko je govorio i gdje je sjedio", rekao je.

"Nisam organizirao raspored sjedenja, bitno je da su svi ministri tu, poslali smo sjajne poruke", kazao je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/uJ6ekqsKr3g

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo