Milanovic pozdravio Lalovca: 'Znam da ima pluca, ima i glavu pa idemo!'

Premijer Zoran Milanovic otvorio je sjednicu Vlade dobrodoslicom novom ministru financija.

15.5.2014.
10:57
VOYO logo

"Pozdravljam prvi put medu nama Boris Lalovca, novog ministra financija. Bit ce mu tesko. Znam da ima pluca, ima i glavu pa idemo. Pleca i pluca", izjavio je Milanovic na pocetku sjednice na kojoj je Linicev nasljednik predstavio financijsko izvjesce o poslovanju HBOR-a za proslu godinu kada je ostvareno 189 milijuna kuna dobiti, rashodi bili 800 milijuna, a odobreno 1256 kredita teskih 7,8 milijardi kuna, najvise za kreditiranje izvoza i turizma.

"Ono sto je dobro je sto se vise dobilo za investicije, znaci 64% se odobrilo vise sredstava za investicije, a manje za obrtna sredstva. Za kreditiranje malog i srednjeg poduzetnistva po svim programima odobreno je 1.080 kredita, odnosno ukupno oko 3,5 milijarde kuna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zidovskoj opcini darovana zgrada

Odlukom Vlade Zidovskoj opcini u Zagrebu darovana je zgrada u Dezmanovoj, oduzeta HRT-u zbog dugovanja. Ministar pravosuda Orsat Miljenic objasnio je kako nije rijec o nikakvom presedanu i naknadi, vec rjesenju dugogodisnjeg slucaja u kojem nema pravnih sljednika udruge Hevra Kadisha kojoj je '47 oduzeta zgrada u Amrusevoj.

Politicka odluka

"Mislimo da je to izuzetno bitna stvar jer ona nije naknada, ali je darovanje koje simbolicno ima puno vece znacenje", rekao je Miljenic na sto se nadovezao premijer Milanovic:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je politicka odluka. Vec dvije godine o tome razgovaramo. Dao sam naputak, nalog, kako god hocete, da se to rijesi jer to je odgovornost koju preuzimamo, ali ne preuzimamo odgovornost za ono sto su radili nekakvi bivsi fasisticki rezimi. O tome se ovdje radi. Dakle, ovo je duh casti prema jednoj istrijebljenoj zajednici ciji pravni sljednici u biti ne postoje", izjavio je Milanovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo