evo što danas kaže /

Milanović nakon izjava o Hajduku: 'Pa ne natječem se ja za predsjednika nogometnog saveza'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Priznao je da je za Hajduk navijao, ali da je uvijek bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava

3.11.2019.
12:19
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je izjavio da je Hajduk bio Titov omiljeni klub, a petokraka na njegovom grbu tolika da si se mogao nabosti na nju, predsjednički kandidat Zoran Milanović danas šalje pomirljiviju poruku.

''Ja se ne natječem za predsjednika nogometnog saveza, niti ću se ikad natjecati. Ja se natječem za predsjednika Republike Hrvatske. Svatko navija za klub koji voli. Uvijek sam bio protiv politizacije i prikrivene militarizacije sportskih društava, u tom kontekstu moja izjava koja je bila jučer. Za Hajduk sam navijao, ali politika mi se nikad nije sviđala blizu ni jednog kluba, pa ni danas. Svi hrvatski klubovi su hrvatski klubovi, to su naši klubovi", poručio je Milanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjećamo, tumačeći svoju raniju izjavu kako je "Hajduk' bio omiljeni Titov klub" Milanović je u subotu rekao  kako ne vidi zašto bi zbog takve izjave trebao imati problema u izbornoj kampanji te da nije razmišljao o glasovima ni u Splitu ni u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka djeca sama shvate da nema Djeda Mraza, neka imaju emocionalnu krizu, ali - Hajduk je bio to što je bio", dodao je.

"Hajduk je hrvatski klub. Hajduk je isto tako i klub koji je imao petokraku u grbu, koji je igrao s petokrakom na prsima, dakle, mogao si se nabosti na nju - to je ružno izgledalo, ali tako je bilo - neka to ljudi znaju", rekao je Milanović.

Milanović: ''Predsjednik ne bi trebao sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca''

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović rekao je u nedjelju u Trogiru da predsjednik Republike ne bi trebao sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca te istaknuo da se tu radi o teškom sukobu interesa.

Upitan bi li predsjednik trebao sudjelovati u odabiru ustavnih sudaca, Milanović je niječno odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, zato što ustavni suci u nekoj dalekoj mogućnosti mogu odlučivati o odgovornosti predsjednika. Predsjednik tu nema što raditi, to je teški sukob interesa i to je predsjednica čula od nekog trećeg pa sad ponavlja to, jer je vjerojatno procijenila da je vrijeme da i to kaže", rekao je Milanović za N1 u Trogiru.

Dodao je kako je izričito protiv toga da se predsjedniku ili predsjednici povećavaju ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naprosto nekim ljudima kompenzacija za manjak karaktera i znanja, sadržaja koji mogu ponuditi", ocijenio je.

Drži i da predsjednik ne treba veće ovlasti, ako ima jasnu sliku o tome što želi te kako misli da Hrvatska treba izgledati.

"Veće ovlasti se uvijek na kraju svode na utjecaj i novac, to ima Vlada i tako treba i ostati kao što je u svim europskim demokracijama. Tako da predsjednik ako nema karaktera i ako nema znanja, neće mu pomoći nijedna ovlast", rekao je Milanović.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u intervjuu za "Točku na tjedan" komentirala izbor ustavnih sudaca, kazavši da bi se dalo razgovarati o tome da predsjednik ili predsjednica uzme određenu ulogu jer smatra da bi tada taj izbor ipak bio objektivniji. To ipak, dodala je, ne treba uvesti prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo