Zakonom će zabraniti kredite vezane za strane valute?

'Riješili smo dio problema, ali ne smijemo više dopustiti da stvari budu prepuštene stihiji.

22.1.2015.
10:55
VOYO logo

"Razmatramo poseban zakon o stambenom kreditiranju i zabranu takvog financiranja u drugim valutama. Sve opcije su na stolu. Trebamo vidjeti što je s postojećim zalihama stanova, a što s novim. Danas ćemo nastaviti razgovore i brzo ćemo izaći s nekim modelom", rekao je prije sjednice Vlade ministar financija Boris Lalovac.

Na početku današnje sjednice Vlade premijer Zoran Milanović osvrnuo se na fiksiranje tečaja franka na 6,39 kuna na godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da je rješen dio problema i naglasio da Vlada intenzivno radi na pronalasku dugoročnog rješenja za kredite vezene za švicarski franak, ali i za eure.

"Razmatramo da se zakonski riješi da stambeni krediti budu u kunama, kao u svim normalnim državama", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Banke neće biti ugrožene, to garantiram", rekao je premijer Milanović.

[Što mislite o ovoj premijerovoj ideji? Jest eli za ili protiv? Izjasnite se u komentarima na našem Fejsu] https://www.facebook.com/Net.hr/posts/10152669774117887

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Opet plaćamo aljkavost", komentirao je Milanović odobrenje 55.680 eura iz proračunske zalihe za Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava.

"Svaki mjesec", nadovezao se ministar financija Boris Lalovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi izbori u 17 gradova i općina

Ministar uprave Arsen Bauk iznio je podatak prema kojem u 17 jedinica lokalne samouprave nije donesen proračun za 2015. godinu, a zbog čega je Vlada raspustila gradska odnosno općinska vijeća i razriješila gradonačelnike odnosno općinske načelnike i njihove zamjenike. Na nove izbore će morati stanovnici Raba, Paga, Hvara, Dubrovnika, Omiša, Korčule, Novog Marofa, Svetog Ivana Zeline, Zlatara, Kukljice, Rugvice, Milne, Petlovca, Čaglina, Strahoninca, Lumbarde i Gundinaca.

Razriješeni sanacijski upravitelji bolnica

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice razriješila četiri dosadašnja sanacijska upravitelja kliničkih bolničkih centara (KBC) te na njihova mjesta imenovala nove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto sanacijske upraviteljice KBC-a Sestre milosrdnice Vesne Šerić imenovan je Danko Velimir Vrdoljak, dok je novi sanacijski upravitelj KBC-a Rijeka Davor Štimac umjesto Hermana Hallera.

Umjesto dosadašnjeg upravitelja KBC-a Osijek Saše Lamze imenovan je novi - Sven Kurbel. Također je razriješena dosadašnja članica sanacijskog vijeća Opće bolnice Našice Aurelija Majdenić Štaba, a na njeno mjesto imenovan je Željko Crnković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na javnom natječaju Tatjana Prenđa Trupec izabrana je za ravnateljicu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a Davor Katavić, za njenog zamjenika.

"Referendumska inicijativa "Ne damo naše autoceste" prikupila je više od 460.000 potpisa, odnosno više od 10 posto od ukupnog broja birača, te je sada na Hrvatskome saboru da donese odluku o državnom referendumu o uređenju pitanja davanja hrvatskih autocesta u koncesiju", izvjestio je na sjednici Vlade ministar uprave Arsen Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo