MILANOVIĆ OPET NAPAO KOLINDU ZBOG ORBANA: / 'Vi za njega imate više razumijevanja nego za naše ljude i naše firme'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Jedno od područja u kojima predsjednik Republike ima ovlasti jest i vanjska politika, a to je bio poligon za novu svađu aktualne predsjednice i SDP-ovog kandidata

2.1.2020.
21:12
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Debata dvoje predsjedničkih kandidata Zorana Milanovića i Kolinde Grabar Kitarović zaoštrava se sa svakom novom pitanju. U bloku pitanja o vanjskoj politici, predsjednica je naglasila kako su Sjedinjene Američke Države najveći inozemni partner Hrvatske i dodavši kako zemlja ima dobru suradnju s Rusijom, Kinom i Izraelom.

Na to je reagirao Zoran Milanović rekavši kako govoriti da su to SAD, naspram Njemačke s kojom imamo najveću robnu razmjenu i koja nam je politički bila 'tu', pokazuje nerazumijevanje današnjeg svijeta. Ako su nama SAD najveći saveznik, mi njima nažalost nismo", rekao je Milanović i dodao kako nam je najbolji saveznik Europska unija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je najbolja priča o miru, suradnji, pomoći. To je najveći agent mira, kakav god da jest", zaključio je Milanović rekavši prije toga kako pazi na odnose s "velikima".

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

DRUGA PREDSJEDNIČKA DEBATA: Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović žestoko se sučelili na HRT-u

Image

DRUGA PREDSJEDNIČKA DEBATA: Kolinda Grabar Kitarović i Zoran Milanović žestoko se sučelili na HRT-u

Građenje i rušenje odnosa

Predsjednica se s tim složila i upitala Milanovića za postignuća iz premijerskog mandata te ga optužila da se "utaborio u ovom ovdje susjedstvu i oslanjao se na jednog ili dva saveznika". Dodala je kako danas Hrvatska "razmišlja hrvatski, a djeluje europski i globalno". Potom je krenula u napad na Milanovića.

"Gospodine Milanoviću, vi ste nas posvađali sa svima. Imamo žilet-žicu na granici sa Slovenijom i Mađarskom, posvađali ste se s Vučićem. Tamo gdje ja gradim, vi rušite", oštra je bila predsjednica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović joj nije "ostao dužan" te je rekao kako se nije utaborio s Vučićem, već da je radio i putovao po svijetu. Potom je i on krenuo oštro.

Sporna žilet-žica

"Meni je drago slušati ove fraze naučene na seminaru na John Hopkinsu ili Harvardu, na kojem sam i ja bio, međutim reći da smo mi pokvarili odnose sa susjedima... Pa najviše ih je pokvarila Grabar Kitarović. Pa mi nemamo dobre odnose ni s kim, osim s Orbanom, za kojeg ima više razumijevanja nego za naše ljude i naše firme. Što se tiče žilet žice, razmislite. Da nismo djelovali brzo i prebacili ljude u zapadne zemlje, žilet žica bi bila tu. Ovako smo brzo prebacili ljude u Njemačku i onda je došla žilet-žica", oštar je bio Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica mu je odgovorila kako nije trebao niti primati te ljude u Hrvatsku te je izazvao incident sa Srbijom. Dodala je kako je za vrijeme migrantske krize razgovarala i sa Srbijom i sa Mađarskom te je od njihovih dužnosnika doznala da ih je Milanović prevario. SDP-ov kandidat je pak temu zaključio zanimljivom rečenicom.

"Vučića sam rado prevario."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo