Milanović o Prideu: Okreni glavu ako ti smeta, čovječe!

5.6.2012.
18:48
VOYO logo

Uoči subotnjeg Split Pridea koji će se održati u Splitu premijer Zoran Milanović je kazao da je Gay Pride dio demokratske standardne prakse u civiliziranim zemljama, te da bi bio najsretniji da ga uopće nije potrebno održavati.

"On je, na žalost, potreban upravo zbog jedne populacije koja nikog ne ugrožava, a zbog silnih frustracija, mržnje i proganjanja je osjetila potrebu izaći na ulicu", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako smo se naslušali nevjerojatnih besmislica na račun gej zajednice te upitao vjeruju li ti ljudi koji vrijeđaju u to što govore ili žele pobuditi najniže instinkte u čovjeku.

Premijer je Splićanima poručio da budu tolerantni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ako treba, okreni glavu ako ti smeta, ali to ne ugrožava tvoj prostor slobode, čovječe! Ipak je to ljudski", rekao je Milanović.

Pusić i Vrdoljak idu u Split

Potpredsjednici HNS-a Vesna Pusić i Ivan Vrdoljak potvrdili su odlazak u Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da time dajemo svoju podršku nenasilju i borbi protiv bilo kakvog nasilja u hrvatskom društvu", rekla je Pusić. Lokalna vlast svojim je ponašanjem samo podigla napetost što nije dobro, ocijenila je Pusić. Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Ivan Vrdoljak istaknuo je pak da se radi o prvorazrednom političkom pitanju.

"Da pri ulasku u Europsku uniji jedna zemlja kaže dosta je nasilja, dosta je kamenovanju, uvredama ili bilo čemu što se događalo prošle godine i počnemo poštivati naše hrvatske zakon", rekao je Vrdoljak. "S ponosom idemo u Split stati iza vrijednosti iza kojih godinama stojimo", zaključili su Vrdoljak i Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo