Milanović odbrusio Kosor: Ne želim trgovati ljudima!

12.2.2010.
17:05
VOYO logo

arti-201002120315006''Nažalost, danas nije ništa dogovoreno. Razgovarat ćemo i dalje. HDZ je u zadnjih nekoliko dana imao nekoliko prijedloga, dosta divergentnih, na ovu i onu stranu. Vjerujem da ćemo naći jedno civilizirano europsko rješenje'', kazao je Zoran Milanović nakon sastanka s premijerkom Jadrankom Kosor u Vladi na koji je došao pola sata ranije od ostalih oporbenih čelnika.

Novinarima je objasnio da se o tom sastanku dogovorio s Kosor prilikom saborske rasprave o novom mandatu glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan zašto nije ostao na sastanku ostatka oporbe i vladajuće koalicije kazao je da za to nije bilo potrebe jer ''dobro zna stavove ostatka oporbe''.

''Naš prijedlog je poznat, da se glasa isključivo u diplomatsko-konzularnim predstavništvima, jer smatramo da je to minimum poštovanja prema hrvatskoj državi'', naglasio je dodavši da se protivi glasanju u improviziranim biralištima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastanak vladajuće koalicije i predstavnika HNS-a, HDSSB-a i HSP-a, je u tijeku, a izostali su članovi IDS-a zbog smrtnog slučaja.

Upitan je li koalicija ponudila prijedlog fiksne kvote za izbor zastupnika dijaspore, o čemu se spekulira u medijima, Milanović je odgovorio kako ne želi trgovati.

''Ne želimo da ovo bude nekakva trgovina ljudima. Radi se o načelima, a načelo je poštivanje hrvatske države i da se ne glasa u 150 improviziranih lokacija nego u prostorima koji simboliziraju hrvatsku državu'', kazao je.

''Nisam čuo ni za kakvu fiksnu kvotu, ali čini mi se da je Vesna Pusić spominjala jednog ili dva zastupnika kao simboličku prisutnost, ali uz uvjet da se glasa u veleposlanstvima i konzulatima. To je preduvjet'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je negirao da SDP ima ekstremne zahtjeve i zalaže za ukidanje prava glasa dijaspore.

''Nemojmo radikalizirati stvari'', dodao je SDP-ov čelnik reagirajući na nedavnu izjavu premijerke da neće nikako pristati na prijedloge da se ukine mogućnost glasanja dijaspore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svjesni smo problema Hrvata u BiH i problema s prijavom prebivališta, problema koji mogu nastati za te naše ljude ako se odjednom striktno počne primjenjivati zakon o prebivalištu. Sve to imamo na umu i srcu kad razgovaramo. Ali, reda mora biti, a sada imamo nered i to je naš glavni motiv'', dodao je.

Prethodni članak:

arti-200910140068006

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo