sarkastični premijer / Milanović o proslavi Oluje: 'Jesmo to riješili, neće biti izvanredne presice?'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Premijer je kratko je prokomentirao usvajanja odluke o osnivanju Odbora i pritom se neizravno referirao na jučerašnju predsjedničinu izvanrednu konferenciju

21.5.2015.
11:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Vlada je u četvrtak na sjednici donijela odluku o osnivanju Organizacijskog odbora za organizaciju i provedbu središnjeg obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

Premijer Zoran Milanović kratko je prokomentirao usvajanja odluke i pritom se neizravno referirao na jučerašnju izvanrednu konferenciju za novinare predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitao je, naime, ministra obrane Antu Kotromanovića je li to pitanje konačno riješeno, te potom dodao: "Neće biti izvanredne presice?"

Image
predsjedničino obraćanje /

'Jedino u Kninu može biti središnja proslava Oluje'

Image
predsjedničino obraćanje /

'Jedino u Kninu može biti središnja proslava Oluje'

Ministar Kotromanović izrazio je nadu da je sada sve riješeno te da neće biti izvanredne konferencije za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Kotromanovića, koji je predsjednik Organizacijskog odbora, u odboru su načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Drago Lovrić, te po jedan predstavnik Hrvatskoga sabora, Ureda predsjednice Republike, Ureda predsjednika Vlade, MUP-a, Ministarstva branitelja te Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Članovi Organizacijskog odbora bit će i predstavnici Zagreba i Knina, a po potrebi će Kotromanović moći uključiti i druge osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac za organizaciju proslave 20. obljetnice "Oluje" osigurava se u proračunu za ovu godinu na razdjelima nadležnih državnih tijela.

Vladina odluka uslijedila je nakon što je u srijedu Odbor za središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 20. obljetnice "Oluje" jednoglasno odlučio da će obljetnica biti obilježena vojnim mimohodom u Zagrebu 4. kolovoza i središnjom proslavom 5. kolovoza u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo