komentar predsjednika / Milanović o Vladi: 'Nikada veća grupa probisvjeta i lopova nije vodila ovu zemlju. Ohrabruju ustašluke, a prave se liberali''

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Milanović tvrdi kako nikada veća grupa probisvjeta i lopova nije vodila ovu zemlju.

21.4.2022.
15:25
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović obišao je dvije izložbe postavljene u galeriji Klovićevi dvori, nakon kojih je dao izjavu za medije. Komentirao je aktualnu vlast i događaje.

"Prošle godine je bio summit NATO-a, pa nisu išli ova dva veseljaka. Nikako nisu išli. Zar ste primijetili da se do sada. Meni je čast da me takva ekipa bojkotira. Nažalost, došlo je do toga da sam ih morao nazvati bandom, što i jesu i za to su i osuđeni. Nakon onog što su izveli po klasičnom prištavom, udbaškom priručniku. Nakon što su ovi generali uputili pismo, o kojem možemo razgovarati. Trenutak, motivacija, ali dovesti to u vezu sa mnom istog trenutka, odvjetnikom, svesti te generale na udbaške pudlice. To može samo HDZ, to može samo Udba. To je Plenković", rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik se upitao zašto nisu išli u Mostar prije nekoliko dana. 

"Ta sitna hulja nije išla tamo...to je stvarno bijedno. Zašto nismo išli zajedno tamo?", postavio je pitanje predsjednik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOVORIO O POMILOVANJU /

Milanović: 'Pismo mi komplicira život, a HDZ je zalijepljen u Udbu. Taj Plenković je prljavi udbaški nasljednik'

Image
GOVORIO O POMILOVANJU /

Milanović: 'Pismo mi komplicira život, a HDZ je zalijepljen u Udbu. Taj Plenković je prljavi udbaški nasljednik'

"On sad ima obraza reći da sam uvrijedio Bošnjake...to je laž. Netko ti se mota oko kuće, pa se penje na krov, spušta kroz dimnjak....pa ti legne sa ženom, pa onda ga moraš razbiti. Ja sam šutio dok se šunjao oko kuće, sad je ovo katastrofa", kazao je Milanović. 

"Trebat će mi te nimfe da me malo raspolože", rekao je predsjednik komentirajući bojkot Vlade.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovo je Plenkovića nazvao udbašem. 

"Fućka se njemu za BiH Hrvate, pa zašto nismo tamo išli zajedno? Da podijelimo štetočinstvom. Ne, on je pojeo kemijsku dok je razgovarao s Raspudićem. Da je bila tegla marmelade pred njim, pojeo bi je", komentirao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović smatra kako se Bosnom bave ''bezveznjaci'' iz briselske diplomacije koji stavljaju kvačice i koje ne zanima vrijednost nego jesu li ispunili svoje zadatke.

''Takvih sam se bezveznjaka nagledao. Stalo mi je i moram zaključiti da se nalazim u opasnoj situaciji. Hrvatskom se u BiH bave potpuni bezveznjaci uz asistenciju hrvatskih izdajnika'', kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da mu se fućka za njegov rejting u Bruxellesu. Predsjednik tvrdi da ljudima iz Vlade nije mjesto u Jasenovcu.

"Oni u jednom trenutku ohrabruju ustašluke, daju podršku društvenom talogu kakav je Zekanović, a potom se prave liberalima", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kako će izgledati sjednice VNS-a, Milanović kaže kako se one moraju održavati jednom godišnje. Uz to je komentirao kako je zanimljivo kako Hrvatske već četiri mjeseca nema NATO vojnog predstavnika. 

''To je rang generala, to je bio Predrag Stjepanović kojeg ova ništarija od ministra nije htjela nigdje rasporediti i staviti ga u mirovinu. Otvorio sam mjesto u svom uredu da ne bude huljski, udbaški, potjeran u mirovinu. … Ja predstavljam vojsku, ne HDZ. To su ljudi koji uništavaju Hrvate u BiH. Kakve god veze netko imao s BiH, to je hrvatski interes, to su stotine kilometara granice i to nam dolaze neki njemački ambasadorčići rješavati i ako im neki Dodik, Čović ili netko stoje na putu, oni će ih zgaziti jer im stoje na putu”, rekao je Milanović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović tvrdi kako nikada veća grupa probisvjeta i lopova nije vodila ovu zemlju.

Milanović kaže da je ambasadora u Beogradu imenovao na zahtjev ''ovog udbaša'' i kako nikad neće reći da nije zadovoljan njegovim radom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam pokazao više nego dobru volju, to mi je tutnuo na stol čim sam  postao predsjednik. Onda sam rekao da neću dopustiti da se ambasadorske liste kreiraju u HDZ-ovoj Alibabinoj jazbini. Naš predstavnik u NATO-u valjda ima o nečemu razgovarati na toj razini. Ti pokazuješ da ti je to nebitno. Javio mi se kad je bio u frci, kad su mu pohapsili ove, upozorio sam ga da kod stručnjaka za strane jezike stoji na potpisu već neko vrijeme ime čovjeka i on pita jel stvarno'', rekao je Milanović.

Na pitanje tko je napisao pismo jer teško da je to rječnik Ljube Ćesića Rojsa, Milanović je rekao: ''Naravno, on je budala. To je napisao 98 posto Anto Nobilo, odvjetnici to rade za novac. Nisam siguran da je to sada napravio za novac, on je i knjigu napisao o tome. Da mi je došlo do žene, ne bih gledao. Ali došlo je od Gotovine, Čermaka''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje postoji li još slučajeva u kojima bi mogao razmišljati o pomilovanju, Milanović je odgovorio da možda postoji,

''Ali da će se taj udbaški element Plenković spustiti na tu razinu da gurne svoje paše i subaše da kažu da su to dogovorili Nobilo i Milanović. Nije lako napasti Gotovinu'', kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo