HRVATSKI SUKOBI U VILNIUSU /

Milanović Grlića Radmana nazvao nenormalnim, a onda se obratio Erdoganu: 'Gle druže, kopaš mi po očima...'

Image
Foto: Tomislav Miletic/Pixsell

Za summit NATO-a u Vilniusu Milanović je rekao da tamo nikoga nije briga za sukob premijera i predsjednika u Hrvatskoj te da se ondje Hrvatsku ništa ne pita

11.7.2023.
16:56
Tomislav Miletic/Pixsell
VOYO logo

U Vilniusu, glavnom gradu Litve, održava se samit šefova država i vlada članicca NATO-saveza. Tamo je i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je nakon današnjeg sastanka stao pred novinare.

Najprije je govorio o imenovanjima u vojsci, a vezano uz njegov sukob s premijerom oko kadrovskog rješenja za ravnatelja VSOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'ako ima nekih nejasnoća' /

Banožić pozvao Milanovića na razgovor o kandidatu za ravnatelja VSOA-e

Image
'ako ima nekih nejasnoća' /

Banožić pozvao Milanovića na razgovor o kandidatu za ravnatelja VSOA-e

'Zašto Banožić drži prijedloge u ladici?'

“Danima se otvoreno laži o proceduri. Imamo nepopunjen niz dužnosti u vojsci. Za 90 posto tih položaja predalagatelj nije ministar obrane, nego načelnik Glavnog stožera”, kazao je.

Za minsitra obrane rekao je da on daje suglasnost, ali da nije predlagatelj te se zapitao: “Zašto neke prijedloge drži u ladici?”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prozvao je i ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana.

“To nije normalan čovjek, nije pri sebi. Morao sam ga isključiti. Prvo kaže da mu je ispod časti biti u mojoj delegaciji, onda pita može li, onda na televiziji prekrši sve norme”, kazao je Milanović.

'Ovdje se donose odluke bez našeg znanja'

Za summit u Viilniusu rekao je da tamo nikoga nije briga za njegov sukob s premijerom Plenkovićem.

“Ovdje se donose odluke bez našeg znanja, tako svijet funkcnionira. Ovo nije dječja igra, ovdje se donose odluke koje imaju tektonsko znančenje”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Po čemu Turska da, a Albanija ne?'

Komentirao je i zaokret Turske po pitanju ulaska u Europsku uniju.

“Erdogan je dobio izbore, pobijedio je tijesno ali je pobijedio. U zapadnim mainstream medijima vodila se divlja kampanja protiv njega, da mora otići. Ja se uopće ne slažem s nekim stvarima koje on priča. Pa on je u Zagrebu rekao da treba ukinuti Daytonski ugovor. Gle druže, kopaš mi po očima. Erdogan traži da Turska uđe u EU? To će biti teško s takvim stavovima. Po čemu Turska da, a Albanija ne? Zaokret je napravio, da. Okrenuo je leđa Putinu”, rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče mogućeg ulaska Srbije u EU Milanović je rekao da “Srbi moraju odlučiti gdje su. Što se mene tiče, dobrodošli su, ali moraju odlučiti gdje su.”

POGLEDAJTE VIDEO: Sve je spremno za NATO-ov summit. U Vilnius putuju Milanović, Banožić i Grlić Radman

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo