Milanović: Niti im je išta uzimano, niti će se išta uzimati

Predsjednik Vlade Zoran Milanović poručio je braniteljima da odu kućama te obećao kako im se njihova prava neće oduzimati.

27.10.2014.
18:16
VOYO logo

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović, po završetku svečanosti otvorenja radova izgradnje 22. po redu ACI marine „Veljko Barbieri“ u Slanom, odgovarao je na pitanja novinara. Tom prigodom potvrdio je da će se ići u dokapitalizaciju ACI-ja, ali na način da država neće dati da bude ispod 51 posto.

Upitan je li istina da će se država zadužiti kod Amerikanaca za novih, skoro tri milijarde eura da bi se kupile dionice Ine, premijer Milanović je odgovorio: „Koliko znam, to nije istina, država se neće zadužiti tri milijarde eura zato jer ne želi građane dotjerati na prosjački štap. Mi svoje nećemo prodavati, a što će MOL raditi sa svojim dionicama, nas zanima kao građane Hrvatske“, pojasnio je, dodavši da MOL uglavnom može slobodno raspolagati svojim dionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će im jednako dobro kao do sada"

Premijer je komentirao i prosvjed branitelja. "To je prosvjed manje grupe stopostotnih invalida kojima opet poručujem - da nema njih, da nema onih koji nisu živi, nikad ne bih bio hrvatski premijer jer ne bih imao biti premijer čega", kazao je premijer Milanović o braniteljskim prosvjedima i dodao da prema njima osjeća duboku zahvalnost.

"Međutim, mi moramo živjeti i raditi po određenim pravilima kojih se moramo svi držati. Niti je braniteljima išta uzimano, niti će se išta uzimati, ja to jamčim", nastavio je premijer, istaknuvši da su skoro tri godine mandata ove Vlade jasan dokaz da ne postoje nikakve loše namjere prema braniteljima, već samo dobre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To što netko to, tu i tamo, želi zloupotrijebiti, to je druga stvar. Prema tome, molim ih, ako mi vjeruju, da idu kućama jer će im biti jednako dobro kao do sada, onako kako je većini hrvatskih građana, ali će biti zaštićeniji", apelirao je premijer rekavši da razloga, pa čak i povoda za prosvjede nemaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo