Milanović nije pogledao listu poreznih dužnika

Premijer Zoran Milanović je u utorak komentirao objavu porezne liste dužnika, pa je otkrio kako listu za kojom cijeli dan vlada ogromni interes građana nije ni pogledao.

31.7.2012.
20:05
VOYO logo

"Nije to stup srama i nije tako zamišljen, nije to sramota, to je dug a ne utaja poreza. Cilj ovoga svega skupa je da se uvede reda i da se poveća svijest", kazao je Milanović u Dnevniku HRT-a odgovarajući na pitanje o listi poreznih dužnika, nazvanom i 'stup srama'. Kazao je potom kako nije pogledao listu i najavio da je ni neće pogledati, poručivši još svima s liste da se ne smatraju 'osramoćenima'.

"Nisam gledao popis, to je posao Porezne uprave", ponovio je premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Niti je Tuđman, niti ja ne prodajem teritorij'

Također, Milanović je komentirao prozivke da prodaje hrvatski teritorij jer je inicirao ratifikaciju sporazuma o granici s Bosnom i Hercegovinom.

"To nije iznenada, nešto što je potpisano prije 13 godina nije iznenada", kazao je Milanović objasnivši da smo tada potpisali ugovor koji stvara određene obveze i posljedice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možete se povući iz ugovora, ali onda morate početi sve iz početka, 1000 kilometara granice, niz novih pitanja koja se mogu otvoriti, a nešto ste već ispregovarali i potpisali", kazao je Milanović, dodavši da ova Vlada ovo radi u interesu Dubrovnika.

"Inicijativa je naša, ne djeluje se pod tuđim pritiskom, nije utjecao ni Bruxelles ni netko treći, sve je između Zagreba i Sarajeva", kazao je premijer uz posljednju opasku da "niti je Tuđman prodavao teritorij Hrvatske, niti ja to radim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo