MILANOVIĆ: / Nećemo im odvrtati plinske boce, ali ova crna desnica neće mirno spavati

Image
Foto: Pixsell, Marko Prpić

Za neke sam površnu čuo, a za neke nisam nikad čuo - kazao je o predloženim članovima nove vlade šef SDP-a i premijer na odlasku Zoran Milanović gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.

21.1.2016.
20:59
Pixsell, Marko Prpić
VOYO logo

"Ne može čovjek ništa reći nego neka im je sa srećom na početku. Nisam optimist zbog svega što se događalo, zbog negacije demokratskog procesa, legitimiteta", dodao je.

O Oreškoviću ni lijepe, ali ni ružne riječi

Što se sutrašnje primopredaje vlasti u Banskim dvorima tiče, kaže da je sve spremno za nju ako vlada bude potvrđena u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O mandataru Tihomiru Oreškoviću kaže da naprosto nema neke riječi, ni lijepe ni ružne.

"Cijenim što je radio u privatnom korporativnom sektoru, ali ovo je Hrvatska po prvi put donijela u Europu, ovo nitko nikad nije vidio. Vidjet ćemo je li to dobro kao novitet. Jedan čudan presedan u svakom slučaju.", kazao je o samom mandataru i načinu njegovog izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PUSIĆ JE ZABRINUTA: /

"Vlada ima vrlo prijeteći potencijal, djeluje zastrašujuće"

Image
PUSIĆ JE ZABRINUTA: /

"Vlada ima vrlo prijeteći potencijal, djeluje zastrašujuće"

Premijer mora biti državnik

Ne fascinira ga ni to što dolazi iz 'financijskog sektora' pa bi stoga trebao bolje razumjeti proračun i lakše odrezati gdje treba.

"To je politika, ne sitno politikanstvo, nego sjedan splet vrlo kompleksnih i kompliciranih odnosa. Ne treba tu previše filozofirati, ali to nisu financije jedne firme. Silvio Berlusconi je bio komedijaš, milijarder, uspješan čovjek, tisuću puta uspješniji od bilo koga u Hrvatskoj u smislu novca, pa je bio, neću reći kakav premijer. Na kraju ga je Europska komisija morala smijeniti. Dakle to nije kriterij, to nije kriterij za državništvo, a premijer mora biti državnik", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
POHVALE IZ SUPROTNOG TABORA: /

Bauk ugodno iznenađen nasljednicom, zadovoljan i Jakovina

Može nabrojati svih pet faktora BDP-a

Što se tiče stanja u kojem državu novoj vladi ostavlja njegova vlada, Milanović kaže kako im je Europska komisija dala peticu za poslovnu klimu i indeks poslovnog povjerenja te da su financije bolje nego što su bile.

"Prihod i proračun rastu što je rezultat pojačane gospodarske aktivnosti i veće potrošnje. I svih onih pet faktora koji čine BDP. Mogu nabrojati svih pet, ali nemamo vremena", kazao je ironično se referirajući na šefa HDZ-a Tomislava Karamarka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uveli smo red u jednu kaotičnu državu"

Upitan po čemu će njega i njegovu vladu građani Hrvatske pamtiti, premijer na odlasku je rekao: "Po redu i radu, po državi i vladi koja se zalagala za ljudska prava, koja je uvodila red u jednu kaotičnu državu oštećenu nepovjerenjem, strahom, korupcijom, kriminalom".

O tome kakav će biti u oporbi, Milanović je u Dnevniku Nove TV borbeno ustvrdio: "Žestok, kao i uvijek. Jer ja sam jamstvo da ovakav HDZ, da ovakva crna desnica, vidimo tko su neki od kandidata za ministre, to su nedostojni ljudi, stid me toga nažalost, neće moći mirno spavati, nećemo im odvrtati plinske boce, a bit ćemo žestoki već sutra."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo