MILANOVIĆ NA SASTANKU S VETERANIMA: / 'Prema Srbiji ćemo ako treba ići i radikalno, to je beogradska čaršija!'

Image

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je održao sastanak s predstavnicima Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i Udruge specijalne policije.

24.8.2016.
20:02
VOYO logo

No, Milanović jučer nije htio opširnije komentirati tijek razgovora kao ni potvrditi o čemu se točno pričalo. "Dogovorili smo se neke stvari, i držat ćemo se dogovora. Neću javno o tome. Nije bilo stranačke politike", kratko je komentirao i dodao da je njegov stav o Zakonu o univerzalnoj jurisdikciji poznat te da o tome neće više reći ni riječi.

Danas je Jutarnji list objavio kako je došao u posjed snimke s tog sastanka. Po onome što se može čuti na snimci, sastanak, koji je održan u stranačkim prostorijama SDP-a, otvorio je upravo Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ: /

'Hitno prekinuti septički šok koji je uzrokovao Hasanbegović'

Image
MILANOVIĆ: /

'Hitno prekinuti septički šok koji je uzrokovao Hasanbegović'

O vlasti u Srbiji i BiH - 'šaka jada', 'zemlja bez reda i poretka'

''Tu smo da vidimo što možemo napraviti o dvije stvari, a to su Srbija i Bosna...", navodi na početku Milanović. Dodaje da bi on prema Srbiji išao i radikalno ako treba jer njemu, kako tvrdi, Angela Merkel i Europska pučka stranka ne govore što smije niti što ne smije napraviti.

O srpskoj vlasti kazao je da se ponaša bahato te kako je riječ o "beogradskoj čaršiji"'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bude potrebno, ne samo da ćemo im blokirati pregovore nego ćemo donijeti zakon po kojem ćemo proganjati njihove počinitelje po Kosovu", rekao je Milanović u snimci koju je objavio Jutarnji list. Govorio je i o zatvaranju granice, koje je naredio u jeku lanjske izbjegličke krize, i najavio da bi to opet učinio. Spomenuo je i blokadu pregovora s EU. "Ako ne ide, blokirat ćemo. Ne s užitkom, ali ću to napraviti."

U jednom je trenutku Srbiju nazvao "šakom jada" te braniteljima poručio da se ne ponižavaju i ne traže razgovor s Aleksandrom Vučićem. Potom se čuje prepirka oko prosvjeda koji su branitelji organizirali u šatoru ispred Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDP-a gostovao je večeras u Dnevniku Nove TV, gdje je između ostalog kazao: "Skužili smo mi da nas oni snimaju. Ne vidim što je tu sporno jer ja sam to već rekao u debati s Plenkovićem".

Milanović je Josipu Klemmu i Dražimiru Jukiću u jednom trenutku kazao i što misli o Bosni i Hercegovini i njihovoj vlasti. Citirajući jednog branitelja, rekao je da je situacija u toj zemlji "big shit" te se požalio da u Sarajevu nema s kime razgovarati i da bi ih preko reda ugurao u EU jer "to je zemlja bez reda i poretka". "Imamo posla s negativcima", napomenuo je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjesti za stol i riješiti probleme

Čelnici Zbora gardijskih brigada i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata, s kojima je Milanović razgovarao o poglavljima 23 i 24 i odnosima sa Srbijom, novinarima su nakon sastanka izjavili da su "željeli naučiti Milanovića i SDP demokraciji i dijalogu".

"Želimo da se smire tenzije i da se uspostavi dijalog sa Srbijom i uspostave radne skupine. Trebamo sjesti za stol da bismo riješili pitanje nestalih, a ne ovako da se 'našutavamo' jedni s drugima", rekao je Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hvidra se ogradila

Hvidra je pak danas priopćila kako se, u povodu učestalih radnih sastanaka "samoprozvanih predstavnika" svih branitelja i stradalnika Domovinskog rata s nekim političkim opcijama, u potpunosti ograđuje od njihovih postupaka i bilo kakvih budućih postupanja u ime njeznih članova, hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

"U svrhu sprječavanja daljnjih političkih manipulacija u ime ratnih vojnih invalida povodom predstojećih izvanrednih parlamentarnih izbora, Hvidra će kao jedna od najbrojnijih udruga Domovinskog rata, čiji su članovi dijelove svoga tijela ugradili u temelje naše Domovine, isključivo na osnovu odluka ovlaštenih tijela udruge, pozvati svoje članove da glasaju za političku opciju koja će se obvezati na prioritetnu zaštitu digniteta Domovinskog rata, zaštitu dostojanstva i prava hrvatskih branitelja, te žurno provođenje postupka objedinjavanja svih prava branitelja u jedinstveni zakon, kao i donošenje zakona na ustavnoj razini", stoji u priopćenju koje su potpisali predsjednik Hvidre i Glavnog odbora Josip Đakić i Josip Periša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo