'krivo čita zakon' / Milanović na odlikovanjima šutio, no uzvratili iz njegovog ureda: 'Banožić si prisvaja predsjednikove ovlasti'

U priopćenju ureda PRH stoji da je Banožić 'nepismeni ponavljač', a danas smo saznali da ga na Pantovčaku nazivaju i 'lažljivim opstruktorom'

20.7.2022.
20:18
VOYO logo

Novi sukob na relaciji Pantovčak - Ministarstvo obrane. Predsjednik Zoran Milanović u ovim trenucima dodjeljuje počasne činove sedmorici časnika Hrvatske vojske za zasluge u Domovinskom ratu. Prema Zakonu o obrani, Milanović bi takve odluke trebao potpisati tek na prijedlog ministra obrane, koji to nije predložio. Jedan drugog optužuju za kršenje zakona.

"S obzirom da je riječ o vojsci, niti jedan od ovih prijedloga se nije mogao ili nije trebao dogoditi bez konzultacija, suglasnosti, bilokakvog oblika suradnje s ministarstvom obrane, ali ne bi to bio prvi puta. Ja sam to naglašavao i možda je ovo najbolji primjer zašto i kako je završio brigadir Burčul kad se nešto pokušava svojom voljom donijeti bez obzira što sustav kaže drugačije", komentirao je ministar Mario Banožić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A iako predsjednik na današnjoj svečanosti nije davao izjavu  za medije, odgovor Banožiću ipak je stigao i to u vidu priopćenja koje potpisuje glasnogovornik ureda predsjednika. U njemu stoji da ministar obrane krivo čita zakon o službi um oružanim snagama i sebi prisvaja ovlasti koje ima predsjednik, umjesto da radi oko što bi, kako kažu, trebao raditi, a to je da predloži kriterije i procese kojima bi se ubuduće ovakve situacije izbjegle i kojima bi  bili imenovani novi vojni činovi i promaknuti vojnici.

Image
NE SMIRUJU SE STRASTI /

Milanović o Banožiću: 'Nepismen kakav jest...Sve mrvice svoje pameti troši na smišljanje laži'

Image
NE SMIRUJU SE STRASTI /

Milanović o Banožiću: 'Nepismen kakav jest...Sve mrvice svoje pameti troši na smišljanje laži'

U priopćenju koje potpisuje Jelić stoji i da je Banožić "nepismeni ponavljač". Danas smo saznali da ga na Pantovčaku nazivaju i "lažljivim opstruktorom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović se u svom prigodnom obraćanju nije referirao na Banožića, već je samo rekao da mu je žao daje do toga došlo i da ljudi koji su dobili svoje činova danas nisu mogli više čekati.

"Žao mi je što ovo nismo učinili prije više od godinu dana, ali kako stvari stoje nisam mogao više čekati. Odlučio sam, i tako ću raditi i ubuduće, da kao vrhovni zapovjednik obavim tu svoju dužnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo