'radi to inteligentnije' / Milanović Litre nije iznenađen Dalijinom usporedbom Plenkovića s Hitlerom: 'Ona je ženska verzija Zekanovića'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Unatoč svemu, suverenist je načelno brani, jer je sloboda govora kamen temeljac zdrave demokracije

19.1.2024.
14:38
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Suverenist Marko Milanović Litre kazao je da bi sloboda govora trebala biti temeljno ljudsko pravo i kamen temeljac demokracije, no da se danas suočavamo sa izazovom definiranja govora mržnje.

Ovaj tjedan smo dva puta u Saboru imali priliku slušati prodike i kazne vladajućih u njihovoj subjektivnoj procjeni što je to govor mržnje, rekao je zastupnik navodeći da su ga iz HDZ-a proglasili širiteljem govora mržnje i ksenofobom, nakon što je ukazao da je ministar Božinović lažov, "što je sasvim sigurno istina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je jučer Daliji Orešković oduzeta riječ na dva dana jer je premijera usporedila sa Adolfom Hitlerom. Istaknuo je da se s tom izjavom ne može složiti iz više razloga, da je premijera, "usprkos autokratskim tendencijama" nemoguće usporediti sa Hitlerom, ali da takav izričaj Orešković ne iznenađuje.

"Ako bolje pogledamo njene medijske istupe, oni svi ukazuju da je ona ženska verzija Hrvoja Zekanovića, ali ona to inteligentnije radi", kazao je i dodao da je, unatoč svemu, načelno brani, jer je sloboda govora kamen temeljac zdrave demokracije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
burno u saboru /

Dalija Orešković usporedila Plenkovića s Adolfom Hitlerom. Ivanović: 'Može je biti stid i sram, a ovo joj nije prvi put'

Image
burno u saboru /

Dalija Orešković usporedila Plenkovića s Adolfom Hitlerom. Ivanović: 'Može je biti stid i sram, a ovo joj nije prvi put'

Barbarić (HDZ): BiH u ožujku treba dobiti odluku o otvaranju pregovora sa EU

Nevenko Barbarić (HDZ) potvrdno je odgovorio na upit treba li Bosna i Hercegovina u ožujku dobiti odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Europskom unijom, ako i ne ispuni sve zadano.

"Po mom uvjerenju, apsolutno da, to je u interesu i Unije i BiH", kazao je i objasnio da takva odluka učvršćuje stabilnost BiH, usmjerava ju prema zapadnim integracija, ubrzat će reformske procese", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priznao je da BiH ne može ispuniti sve zadano za otvaranje pristupnih pregovora, definirano kroz 14 poglavlja. Budimo realni, ne može to učiniti, dio zakonskih rješenja je usvojen, dio pripremljen, nažalost, unutar BiH, među političkim akterima još postoji prijepor oko dijela potrebnih reformskih zahtjeva, kazao je.

Podsjetio je da idući tjedan, kao poticaj ubrzanju procesa, u BiH dolazi premijer Plenković s nizozemskim kolegom te predsjednica Europske komisije kako bi se nositelji vlasti potaknuli na žurnije rješavanje problema u BiH koji se, dodao je, jedino mogu riješiti dogovorom, uvažavanjem i razumijevanjem ukupni činjenica u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo