uskoro objava rezultata? / Milanović kritizira zbog drona: 'Saznat će se rezultati kad to nikog ne bude zanimalo.' Odgovorio mu Medved: 'Ne manipuliramo'

Image
Foto: Željko Hladika/Pixsell

Predsjednik nije propustio 'bocnuti' ministra Banožića kazavši da je padao razrede u srednjoj trgovačkoj

4.4.2022.
14:16
Željko Hladika/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je predsjednik Zoran Milanović ponovno u ponedjeljak prozvao premijera i ministra obrane da manipuliraju podacima o padu drona na Zagreb, stigao mu je eskpresan odgovor potpredsjednika Vlade i ministra branitelja Tome Medveda

Milanović je u izjavi nakon Američko-hrvatskog foruma ponovio da je Plenković od slučaja pada bespilotne letjelice u Zagrebu napravio "seosku predstavu" te da su rezultati vještačenja postali tajna jer vlastodršcima ne paše ono što se ustanovilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako je relativno lako forenzički utvrditi je li na letjelici bio postavljen eksploziv, ali "ne tako da netko tko je padao razrede u srednjoj trgovačkoj izađe pred kamere i o tome filozofira i pokazuje nekakve krhotine" jer to nije nikakav dokaz.

Vezano za istragu, Milanović je rekao da on "nema papir" o njezinim rezultatima, no da zna što se dogodilo na sastanku na kojem je bilo 15 ljudi, o čemu je dosad šutio i šutjet će.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da "ljudi koji su bezdušno manipulirali" sada šute i kažu da je to stvar istrage iako su hrvatski građani i Zagrepčani zainteresirani saznati što je stvarno bilo i je li tamo bio eksploziv. 

Image
Ne zna što su našli iza Rusa /

Milanović o pokolju civila u Ukrajini: 'Ne znam ništa o tome.' O dronu u Zagrebu: 'Znam što se dogodilo. Ali šutim'

Image
Ne zna što su našli iza Rusa /

Milanović o pokolju civila u Ukrajini: 'Ne znam ništa o tome.' O dronu u Zagrebu: 'Znam što se dogodilo. Ali šutim'

"Rezultate istrage objavit će kad to više nikog ne bude zanimalo", rekao je predsjednik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Medved rekao je pak novinarima da se rezultatima istrage ne manipulira, dodavši da je Državno odvjetništvo (DORH) tijelo koje koordinira sve aktivnosti u istrazi o padu drona.

Poručio je da će DORH idućih dana zajedno sa svim sastavnicama koje provode istražne radnje izaći sa cjelovitom informacijom nakon provede istrage, pa dalje ne bi kalkulirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je riječ, kazao je, o osjetljivom procesu koji zahtjeva čitav spektar istražnih radi koje su u velikoj mjeri provedene, a neke se još uvijek provode.

Za ono što je dosad izneseno o padu drona Medved kaže da "nije u kontradikciji s onim što je činjenično", a detalji koji se obrađuju su "na tragu onog što smo već mogli vidjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki dio istražnih radnji još je u postupku, a radi se o specifičnom predmetu koji zahtjeva suradnju s međunarodnim organizacijama, rekao je Medved i pozvao na strpljenje.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo