Umjesto komentara na presudu, Milanović postavio besmisleno pitanje

Premijer Zoran Milanović danas je u Canberri komentirao nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media. Učinio je to 'samo zbog interesa medija', postavivši pritom pitanje kojemu ne vidimo neki smisao

11.3.2014.
13:25
VOYO logo

"Samo zbog interesa medija ću komentirati nepravomoćnu presudu. Ne želim nikome zlo, sud neka odluči svoje, dojmovi u javnosti ostaju, vidjet ćemo na kraju što će presuditi, očito će biti žalbi, u drugom stupnju Vrhovni sud Republike Hrvatske, a onda možda mogu detaljnije komentirati. Ali ovo sve skupa nam kao društvu ne čini dobro i pitanje je jesmo li nakon ovoga bolji ljudi i bolje društvo", rekao je premijer Milanović.

Podsjetimo, svi optuženi u aferi Fimi medija proglašeni su krivima za izvlačenje novca iz državnih tvrtki. Bivši premijer Ivo Sanader osuđen je na devet godina zatvora i u proračun mora vratiti više od 15 milijuna kuna. Drugooptuženi Mladen Barišić osuđen je na tri godine zatvora, Ratko Maček uvjetno na godinu dana zatvora s rokom kušnje od četiri godine, Branka Pavošević na godinu i pol zatvora, a Nevenka Jurak nepravomoćno na dvije godine zatvora te mora vratiti oko 2,5 milijuna kuna. HDZ-u je određena novčana kazna od pet milijuna kuna te državi u proračun mora vratiti gotovo 24,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fimi media se ukida kao pravna osoba te mora vratiti protupravno stečenu imovinsku korist od 11 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo