Milanović: Kakve promjene, pa to su Sanaderovi ljudi!

27.12.2010.
21:27
VOYO logo

''Nakon što Vlada mjesecima nije radila ništa, dogodila se smjena četiri ministra koji nisu uživali političku zaštitu i zato su morali otići. Oni jako puno znaju o gospođi Kosor kao i ona o njima'', rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na odluku premijerke Jadranke Kosor o promjenama u Vladi.

Milanović kaže da su došli ljudi koje je Sanader osobno angažirao i uključivao u HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To je možda i više nego ranije Sanaderova vlada. S njegovim ljudima, na čelu kojih je prva Sanaderova suradnica'', rekao je.

HNS-ovac Radimir Čačić također je komentirao nove smjene u Vladi, te je istaknuo kako one dolaze godinu dana prekasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Da bi bilo uopće šanse za učiniti nešto od ovakve HDZ-ove politike za to bi trebalo dvije godine. Nekoliko mjeseci prije izbora ministri pripravnici, koji se tek trebaju upoznati s resorom, i da imaju reference i iskustvo ne bi mogli učiniti ništa. Odlazi jedna ekipa koja nosi prtljagu neuspjeha i afera, te nažalost nova ekipa ne obećava ništa bolje'', poručio je Čačić.

Kud koji, mili moji

Podsjetimo, smjenjen je ministar financija Ivan Šuker, a na njegovo mjesto došla je Martina Dalić. Smijenjeni su i Božo Biškupić, Branko Vukelić i Marina Matulović Dropulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na čelu Ministarstva kulture, umjesto Biškupića, bit će Jasen Mesić, Branko Bačić od Matulović Dropulić preuzima Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, a Davor Božinović dolazi na čelo MORH-a umjesto smijenjenog Vukelića.

Vezani članci:

arti-201012270439006 arti-201012270079006 arti-201012270330006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo