MILANOVIĆ OPET U ELEMENTU / 'Plenković želi da mu Šipek kaže kako mu je guzica ugrožena. Da ga je mladić pratio, znao bi da u 8 nije na poslu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik RH Zoran Milanović čestitao je Mostu na skupljenim potpisima, a sebe je prozvao 'najponosnijom štetočinom koja će si podići spomenik'

24.12.2021.
14:42
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Zoran Milanović danas završava svoj dvodnevni posjet Kosovu gdje se dotaknuo i sigurnosne situacije u toj zemlji, prenosi N1.

"Situacija je stabilna, ali fragilna. Teško da može izbiti rat. Kosovo stoji na mjestu i ono što je paradoks, da je dio pod kontrolom Prištine ustvari vrlo stabilan i predvidiv dio. U NATO primaš one s kojima možeš računati, to nije avantura. To je dugoročni zalog", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Milanović nije propustio prokomentirati i Mostov referendum.

"Ustav je tu nejasan, zakon o referendumu se uvijek može promijeniti, ali ja Mostu čestitam. Oni su to uspjeli bez logistike, svaka čast. Ako se referendum održi, to je 99 posto gotovo, jer nitko neće izaći na referendum, da bi to osujetio", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka radosnu vijest od premijera

Milanović se testirao u četvrtak na koronavirus nakon što se družio s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem, koji je pozitivan.

"Da, testirao sam se sinoć. Kažem vam to čisto zbog vas", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Andrej Plenković je Milanovića nazvao štetočinom, a predsjednik mu nije propustio odgovoriti.

"Dobro, ali čekam radosnu vijest. Nešto pametno, suvislo. On se hijerarhijski postavio iznad mene. Ja sam stariji, dva dana. Štetimo ugledu njega i njegovih privatnih aranžmana s njegovim ljudima. Kojem međunarodnom ugledu? U Sarajevu? Ovo će biti teška godina za Hrvate u BiH", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako sam ja štetočina, ja sam onda najponosnija štetočina i podignut ću sebi spomenik", odgovorio je premijeru.

Image
BLISKI KONTAKTI /

Milanović se testirao na koronavirus: Alarm na uzbunu digao je njegov sastanak s Đukanovićem

Image
BLISKI KONTAKTI /

Milanović se testirao na koronavirus: Alarm na uzbunu digao je njegov sastanak s Đukanovićem

'Nije riječ o desnom ekstremizmu'

Osvrnuo se i na napad ispred Banskih dvora za koji je rekao da je "čin sumanutog mladića od 20 godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne radi se tu o desnom ekstremizmu, unatoč naporu Vlade da to nametne", tvrdi Milanović.

"Plenković želi da mu Šipek kaže da mu je guzica ugrožena. Nije taj mladić bio u ćeliji Al Qaide. Nije ni pratio Plenkovića, jer onda bi znao da Plenković u 8 nije na poslu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nemam popis prijatelja koji trebaju ići na mjesto veleposlanika. Popis koji je izašao je kriv. Ona imena koja su dobra, problem je što je netko Srbin. Tako je rekao Radman, čuli su i drugi ljudi", rekao je Milanović.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo