SLUŽBENI POSJET / Milanović iz Slavonije: 'Ne znam zašto nije gotov nalaz drona. Nadam se da će premijer uskoro obavijestiti javnost'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Komentirao je pad drona u Zagrebu, Ukrajinu, ali i situaciju u BiH. Rusiju je nazvao mračnom državom, a onda zaključio da nije posao NATO-a da detektira dron

22.3.2022.
16:23
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović dao je izjavu za medije nakon posjeta Slavonskom Brodu gdje je dakako prokomentirao rat u Ukrajini, ali i hrvatsko gospodarstvo. 

Istaknuo je kako ga čudi da nalaz letjelice koja se srušila u Zagrebu još nije gotov, a govori i kako se nada da će premijer uskoro o svemu obavijestiti javnost. "Ne razumijem zašto to već nije gotovo i kada ćemo znati je li bilo tragova eksploziva na letjelici", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je i o izbornom zakonu u BiH pa rekao kako je hrvatska diplomacija konačno napravila svoj posao. "Hrvatska ne komada BiH, niti planira ikakvu agresiju, a bogami ni Srbija, niti Rusija, jer ne mogu. Ovo je prvi puta gdje mjesecima trpimo svinjarije iz Bruxellesa da je hrvatska diplomacija napravila što je trebala. Jer hrvatski je interes ravnopravnost sva tri naroda u BiH. To je jako važno za stabilnost te države", kaže.

Image
SPOR OKO AVIONA /

Milanović nastavio s kritikama: 'Plenković to dogovara uz konjak i cigaru', Plenković uzvratio: 'Niti pijem, niti pušim'

Image
SPOR OKO AVIONA /

Milanović nastavio s kritikama: 'Plenković to dogovara uz konjak i cigaru', Plenković uzvratio: 'Niti pijem, niti pušim'

Vratio se potom opet na dron iz Zagreba pa zaključio da nije posao NATO-a da detektira dron pa dodao kako to ni Mađari nisu uspjeli učiniti. "Osim ako ne uđemo u svjetski sukob i aktivira se članak 5. Onda NATO preuzima vaše nebo, a to može samo SAD. Ne mogu Englezi, oni samo pričaju. NATO ima svoje probleme, ali nije nikad imao moždanu smrt, međutim nije NATO taj zbog kojeg je Hrvatska ušla u NATO nego jer je tamo jedna država koja jamči sigurnost, a to je SAD. I vozila i helikopteri koji dolaze, a za koje nisu izgrađeni hangari, jer je ministar bistrooki zaspao, dolaze na poklon od SAD-a. To je jedina država koja ima kapacitete za to. Ni Njemačka, ni Britanija", tvrdi pa zaključuje kako se ne osjeća dobro kada vidi da Rusija eksperimentira s hipersoničnim oružjem jer želi da to i njegov zaštitnik ima, a trenutno nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I zato mi je trenutno jako važno da to postane nešto što Amerika ima u svom arsenalu. Govorio sam da je Rusija vrlo hladna i mračna država, ne možemo je mjeriti svojim jardom", dodao je.

Predsjednik je danas sudjelovao u Vinkovcima na obilježavanju 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, a nakon toga je u Slavonskom Brodu posjetio tvrtku "Đuro Đaković Grupa“ d.d. u kojoj je održao sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo