Milanović: Imamo lošu osobinu da deremo srednji sloj

Stroga politika države po pitanju poreza slama se na leđima srednjeg sloja, što je loša osobina, priznao je premijer Milanović.

14.8.2014.
15:14
VOYO logo

Govoreći o padu kreditnog rejtinga Hrvatske, premijer je rekao da kreditne agencije rade isključivo za investitore i rade procjene investicijske vrijednosti državnih obveznica, javlja RTL.

"To smo u ove dvije godine apsolvirali i događaju se neobične stvari da nam je kreditni rejting pao, a da izdajemo obveznice povoljnije nego ikad ranije. To uvijek treba uzimati sa zrnom sumnje i analitičnosti, međutim ja ću biti zadovoljan kada nam kreditni rejting počne rasti", rekao je Milanović danas u Jelsi na Hvaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezna opterećenja

Govoreći o poreznim opterećenjima, Milanović je poručio kako država ipak ne smije biti brutalna, ali da mora biti stroga.

"Država može i mora biti stroga kada su u pitanju porezi. Ne brutalna, ne nepravedna, ali stroga. Moramo svi naučiti da bi samo financirali ono što mislimo, moramo plaćati poreze, svatko. Oni koji imaju najviše - najviše. A mi imamo lošu osobinu da se to slama na leđima srednjeg sloja, da njih deremo. To ćemo morati razmotriti", najavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema komentara na Turudića

Izjave predsjednika zagrebačkog Županijskog suda Ivana Turudića stvar su pravosuđa na koje Vlada nema utjecaja, rekao je Milanović.

"Niti čitam, niti mogu komentirati. U Hrvatskoj samo na županijskoj razini 250 ima sutkinja i 150 sudaca. Svi odlučuju o važnim predmetima. Suci sude. O osobnom statusu trebali bi govoriti presudama, a ovo drugo je stvar pravosuđa na koje Vlada nema utjecaja. To svi znamo", pojasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da komentira odluku Ustavnog suda o referendumu o ćirilici, premijer je kazao: "Ustavni sud nije pravosuđe. On je iznad pravosuđa. Najviša instanca i odlučio je kao što je odlučio. To su argumenti koji su bili i argumenti Vlade. Ustavni sud ih je prihvatio i to je to. Po takvom pravilima igramo. Zna se dogoditi da Ustavni sud donese odluke koje nama nisu po volji, ali ih moraš provesti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo