Milanović ima tajni plan za prijevremene izbore

8.2.2015.
10:36
VOYO logo

Prema pisanju Jutarnjeg lista, premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović ima tajni plan provedbe prijevremenih izbora, koji bi se mogli dogoditi već u proljeće.

Prema pisanju lista, prvi je potencijalni datum koji Milanović razmatra krajem travnja, ali realniji su svibanj ili lipanj, premda ni rujan nije isključen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji CRO Demoskop pokazuje da je Vlada svojim posljednjim, socijalno osjetljivim mjerama uspjela u mjesec dana popraviti podršku javnosti za oko sedam posto. Milanović bi mogao pokušati što prije kapitalizirati nekoliko odluka u korist građana i sazvati svojevrsne "blitz izbore", no to ne odgovara njegovom partneru HNS-u, koji se navodno žestoko suprotstavlja toj ideji.

HNS protiv prijevremenih izbora

Naime, predsjednik Narodne stranke - reformista Radimir Čačić u petak je u Đakovu na osnivačkoj skupštini đakovačke podružnice stranke, izjavio kako ne vjeruje da će doći do prijevremenih parlamentarnih izbora jer da to ne odgovara njegovoj bivšoj stranci HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rejting HNS-a u sadašnjem je trenutku vrlo loš i nikako im ne odgovara da sada, kada ne prelaze izborni prag, idu izbornu utrku", rekao je Čačić.

No, HNS bi mogao ući u predizbornu koaliciju sa SDP-om, što bi im osiguralo barem pokoje zastupničko mjesto, dok Čačićeva nova stranka na izbore izlazi samostalno i neizvjesno je hoće li ući u Sabor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, premijer Milanović ne treba podršku HNS-ovih zastupnika u Hrvatskom saboru za raspisivanje prijevremenih izbora jer bi takav prijedlog zasigurno podržao HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo