Milanović: 'Vidjet ćete, čut ćete, ali ništa povijesno'

U petak, zadnjeg dana zasjedanja, predsjednik hrvatske Vlade dobit će priliku govoriti pred Općom skupštinom UN-a. "Ovo su važne stvari.

28.9.2012.
8:54
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić cijeloga tjedna borave u New Yorku gdje su održali niz bilateralnih susreta, a predsjednik Vlade posjetio je i hrvatsku iseljeničku zajednicu. Danas poslijepodne po lokalnom vremenu obratit će se na 67. Općoj skupštini UN-a. Uoči odlaska ovako je odgovorio na pitanje koji će biti glavni naglasci govora.

"Naglasak će biti na situaciji u svijetu i svemu onome što su svjetska pitanja u sferi Ujedinjenih naroda. Međutim, prije nego što se govor pročita, obično se ne govori o njemu. Čak imate imate i onu oznaku da se osigura da se ne raspačava prije nego što se izreče. Vidjet ćete, čut ćete, ali ništa povijesno", kaže Milanović. Govorom završava američka turneja, a onda se predsjednik Vlade vraća u Hrvatsku i hrvatsku realnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo su važne stvari. Međutim, ipak se najvažnije za Hrvatsku događa u Zagrebu i Bruxellesu. Tjedan dana je dosta. To je srećom samo jednom godišnje", naglasio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo